Wpis z mikrobloga

Przymierzam się do nagrywania vlogow, ale normalnie z domu o jakichś tam tematach, i mam pytanko. Jaki mikrofon kupić żeby był oki na początek i który można podłączyć do telefona. Czy jeśli chce nagrywać filmy smartfonem bez jacka to czy taki mikrofon na blutacza to jedyna opcja?
Z góry dzięki.

#vlog #mikrofon #dzwiek #kiciochopyta #pytanie #elektronika #komputery #informatyka #pomocy #pytaniedoeksperta
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kennyskrrt: Sprawdź Audio Technica ATR-3350, to mikrofon krawatowy który możesz kupić razem z adapterem do smartfona - wtedy po prostu podpinasz go do wejścia słuchawkowego i nagrywasz. Wraz z darmowym softem rejestrującym czysty wav. bez telefonicznej obróbki wyciągałem z tego całkiem sensowne rezultaty :P Wyślę Ci za moment próbkę na priv
  • Odpowiedz
@kennyskrrt: O... no, to chyba faktycznie jedyna opcja :P Z jakiegoś powodu pomyślałem o wejściu mikrofonowym, nie słuchawkowym, lul. Cóż, zostaje blutacz lub zakup taniego rejestratora dźwięku z wejściem na jack :P
  • Odpowiedz
@kennyskrrt: Wygląda na mikrofon z wbudowanym interfejsem. Wygląda interesująco, w życiu nie słyszałem o mikrofonach usb przeznaczonych na telefon :D To już musisz poczytać recenzje i posłuchać próbek, w tym temacie dalej już nie pomogę ;)
  • Odpowiedz