Wpis z mikrobloga

@Glacial: > Okazuje się jednak, że nawet spożywając dojrzałe pomidory, możecie się zatruć. Eksperci twierdzą bowiem, że przytwierdzone do nich liście oraz łodygi, wykazują silnie trujące właściwości. Jeśli do tej pory je spożywaliście, koniecznie zmieńcie swoje nawyki.

Co prawda, spożywanie liści i łodyg pomidorów, nie wywołuje poważnych chorób, takich jak na przykład nowotwór, jak jeszcze niedawno spekulowano, to może zaszkodzić waszemu organizmowi i skończyć się pobytem w szpitalu.

https://newsy.gotujmy.pl/newsy/jecie-te-czesc-pomidorow-uwazajcie-jest-bardzo-toksyczna-i-trujaca-4872-r1/
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Glacial: nie wiem, ale jak uprawiam pomidory w szklarni i coś przy nich grzebie to liście i łodygi powodują u mnie silne swędzenie skóry lub delikatne pieczenie więc może cos w tym jest
  • Odpowiedz