Aktywne Wpisy
sinuh +489
kamil-tumuletz +482
#antykapitalizm #pracbaza #korposwiat #bekazprawakow #nieruchomosci #ciekawostki #ekonomia #firma #kolchoz
Aktualizacja w komentarzu
Aktualizacja w komentarzu
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
PS. W zeszłym roku na jesień robiłem komplet badań wraz z cukrem - wszystko ok. W grudniu dostałem koronki i wydaje mi się, że to się też przyczyniło do stanu jaki jest obecnie.
#cukrzyca
podstawa to jedzenie niskiego ig, ale to chyba jasne. Na pewno bardzo pomagają codzienne ćwiczenia po minimum 30 min Przy nadwadze czy otyłości najlepszy chyba rower (u mnie zdał egzamin, bieganie za bardzo po stawach na początku daje). No i na dłuższą metę najlepiej zrzucić do prawidłowego bmi. Mi to b pomogło.
Panie, a masz już normalny ten cukier w miarę? Chodzenie z takim wysokim cukrem nie jest dobrym pomysłem...
tak w skrócie to
keto albo lchf
if albo omad
tu masz w jednym krótkim filmie b dużo podstawowych/ważnych informacji:
https://youtu.be/v3pprlDK_7o
Odpuściłbym całkowicie owoce, większość warzyw jest okej - ale na pewno nie ziemniaki. Ogranicz trochę pieczywo - ja np. biorę małe dwie kromki chleba, ale nawrzucam na talerz tyle dodatków, że ledwo to przejem.
Na cukier też wpływ ma odpowiednie nawodnienie organizmu i wypoczynek - wysypiaj się.
Jak będzie Ci brakować słodkiego
Zacznij od lektury ksiazki o cukrzycy, wydrukowania tabel z ig produktow, dziennila podazy kcali i wartosci odzywczych.