@Chuseok: Horban to sobie może pisać. Może to zdanie wyrwane z kontekstu. Dla mnie liczą się tylko liczby. A te mówią że 99% zgonów w Polsce to osoby niezaszczepione. I tyle w temacie. 3ecia dawkę również przyjmę. Daje ona już 100% ochrony (moderna)
@kotecci: @Chuseok: W artykule jest napisane, że 99,7% dorosłych jest zaszczepione. Nie wiemy jak to jest wśród młodzieży i dzieci. Ponadto nie wiemy ile z tych 470 przypadków (o których mowa w artykule) dotyczy dorosłych, a ile młodszych. Piszą, że 470 stanowi 5% dorosłej populacji, ale wcale nie twierdzą, że wszyscy 470 to dorośli.
Oczywiście nawet jeśli wszyscy 470 to młodzież, to przykre jest, że wyszczepienie dorosłej populacji
@vipe: chyba nie do końca można tak liczyć bo w tej liczbie masz wszystkich ludzi, począwszy od noworodków na starcach kończąc. Starzy ludzie jeszcze ok, wiadomo, ale noworodków ani nawet nastolatków póki co nikt nie szczepi.
ale będzie też rosła liczba zaszczepionych
@vipe: z tym bym się kłócił. Moim zdaniem kto już się chciał zaszczepić ten się zaszczepił. Wzrosty pewnie jakieś będą, ale niezauważalne.
@Krupier: Ja tam napisałem wyliczenie: 38268000 - 19404212 = 18863788 Czyli cała populacja minus zaszczepiona = niezaszczepiona.
z tym bym się kłócił. Moim zdaniem kto już się chciał zaszczepić ten się zaszczepił. Wzrosty pewnie jakieś będą, ale niezauważalne.
No i o to chodzi w mojej metodzie, że nie ważne czy będzie przyrost zaszczepionych czy nie, to w danym okresie czasu proporcja zgonów do populacji (zaszczepionej bądź niezaszczepionej) pozostanie taka sama
@Krupier: Dodałbym do tego jeszcze, że w grupie zaszczepionych dominują osoby wysokiego ryzyka -> z większym prawdopodobieństwem zgonu, co też "wzmacnia" przekaz, że szczepienie chroni przed śmiercią.
https://www.irishpost.com/news/waterford-has-irelands-second-highest-covid-19-incidence-rate-despite-fact-99-7-of-residents-are-fully-vaccinated-222363
Jak to wytlumaczyc drodzy kowidianie, zwolennicy nauki? :)
#koronawirus
źródło: comment_1635144785GkzShX8CTjXl7EZWRBo8Ab.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@baaardzo: na tym świecie 100% pewna jest tylko śmierć, cała reszta 100% to tylko pobożne życzenia.
Komentarz usunięty przez moderatora
@baaardzo: po co powtarzasz rządowe kłamstwa? Złapałeś się na tanie manipulacje.
Oczywiście nawet jeśli wszyscy 470 to młodzież, to przykre jest, że wyszczepienie dorosłej populacji
Nie zależy mi już żeby wam to tlamaczyc. Skoro dajecie się na tak proste manipulacje łapać to ja już tracę nadzieję, że tłumaczenie cokolwiek da.
To takie samo założenie jak ktoś wyżej ironicznie napisał - 100% niezaszczepionych 4 dawką umiera.
Ta metoda liczenia faktycznie jest manipulacją. Spróbujmy inaczej - tak aby zniwelować efekt progresywności szczepień:
Liczba zgonów / liczba populacji
1) Dla
@vipe: chyba nie do końca można tak liczyć bo w tej liczbie masz wszystkich ludzi, począwszy od noworodków na starcach kończąc. Starzy ludzie jeszcze ok, wiadomo, ale noworodków ani nawet nastolatków póki co nikt nie szczepi.
@vipe: z tym bym się kłócił. Moim zdaniem kto już się chciał zaszczepić ten się zaszczepił. Wzrosty pewnie jakieś będą, ale niezauważalne.
Czyli cała populacja minus zaszczepiona = niezaszczepiona.
No i o to chodzi w mojej metodzie, że nie ważne czy będzie przyrost zaszczepionych czy nie, to w danym okresie czasu proporcja zgonów do populacji (zaszczepionej bądź niezaszczepionej) pozostanie taka sama