Proszę się częstować, narobiłam kopytek dyniowych z okazji #halloween, przepis jest prosty mieszasz składniki, formujesz podługowaty kształt, nadajesz mu imię jakiegoś dzbanka a potem kroisz na kawałki. To nieprawda że, zemsta smakuje na zimno, podsmażone też będzie ok.
@H_Dworniok2137: też miała być zupa ale zostały 2 kartofelki i tak to się rozrosło. Z jakiej dyni robiłeś? Może ten syrop korzenny do kawy zrób na zapas.
@WrzeCiOna: szczerze, to nie wiem jaka to dynia, jesli chodzi o typ. Taka najzwyklejsza, okrągła spłaszczona XD Ale z tym syropem to ciekawe, powiedz coś więcej :p BTW co do takich kopytek pasuje? Bo ostatnio sobie obiecałem, że będę raz w tygodniu robił jakieś sezonowe cuda
@H_Dworniok2137: do wyboru teraz są wynalazki jak dynia piżmowa, makaronowa, ja robiłam z hokkaido, są jakieś zielone, long i muscat no i zwykle pomarańczowe. Hokkaido dosyć intensywna w smaku.
Myślę że wszystko pasuje, bo mogą być na słodko albo do obiadu
@WrzeCiOna: podaje sklad: dynia hokkaido ugotowana na parze, ziemniaki gotowane, ser biały, 1 jajko, mąka ziemniaczana mało, mąka pszenna tyle żeby dało się to zagnieść i nie rozpadało się. Można rolować walki i kroić, albo formować małe kulki. Ugotować w osolonej wodzie.
Jak ma być dobrze, jak na Tinder trafiam na samych kolesi w BMW 3 z 2008 roku, Renault Megane z 2006 r. albo Kia cee'd z 2013 bo: -on dojeżdża rowerem do pracy, -ma inne wydatki (a mieszka z rodzicami)
#gotujzwykopem, #kolacja, #kuchnia, #zwiazki #heheszki
Myślę że wszystko pasuje, bo mogą być na słodko albo do obiadu
A, syrop to coś takiego
https://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/dynia/pumpkin_spice_latte/przepis.html