Aktywne Wpisy

anoysath +1462
Jan Urban właśnie został trenerem reprezentacji Polski. Daj plusa a zawołam cię w dniu zwolnienia Jana Urbana. Poprzedni trener Michał Probierz pełnił funkcję trenera 1 rok, 8 miesięcy i 22 dni #mecz #reprezentacja
źródło: temp_file671016449508254641
Pobierz
Ana77 +3
Ktos wciska mi kit o dużych zyskach na giełdzie jeżeli wykorzystuje sie sztuczna inteligencje. Że sam robi bota i ten na demo wyciąga na miesiąc kilkanaście tysięcy zł. Jako, że bliska osoba to łyka to zastanawiam się czy przy spekulacji jest to w ogóle mozliwe? Bo mnie się wydaje, że nie XD Genialny program, który gra dla ciebie na giełdzie a ty tylko nadzorujesz.Namawiają do założenia konta o wpłacenia kilku tysięcy. Namawia

po nachdem jest czas przeszły? moim zdaniem powinno być
tlumaczenie wg. autora tego zdania to
ostatecznie wedlug mnie powinno byc
#niemiecki
Np najpierw Plusquamperfekt a później perfekt
Perfekt a później teraźniejszość
W razie czego pisz. Pozdro
w takim razie gdzie werden? to jest pomijane potocznie?
@f8at3 @Beti-niemiecki
@fluorek: fajna kropka.
Komentarz usunięty przez autora
jeszcze tylko co z tym "kupię ten samochód" oryginalnie napisane jest ich kaufe dieses auto a nie ich werde dieses auto kaufen
Gdy budujesz zdanie z "nachdem" to po prostu stosujesz takie następstwo czasów (teraźniejszy + Perfekt). Taka jest zasada przy tej konstrukcji. Natomiast znaczenie jest właśnie takie jak w zdaniu "Ich werde dieses Auto kaufen, falls ich einen Kredit bekommen