Wpis z mikrobloga

@kwmaster: ja dołączyłem na koniec od okopowej do 3 krzyży, to dużo było rodziców z dziećmi, spacerowiczów, bez transparentów, a szury covidowe przjeżdżały obok w tramwajach, w maskach, pewnie już zapisani na 3 dawkę
  • Odpowiedz
@pytlar: nie identyfikuję się z tymi stowarzyszeniami xD byli ludzie od #jablonowski ten który prowadzi program pro rosyjski, stałem i słuchałem jak rozmawia z kimś, szkoda gadać, przez takiego durnia te marsze są odbierane jako protesty szurów
  • Odpowiedz
@pytlar: przynajmniej wywierają nacisk na rząd, po proteście pod domem niedzielskiego, dostał ochronę i teraz bardziej się zastanowi nad wprowadzaniem ewentualnych obostrzeń ( ͡° ͜ʖ ͡°) w PRL ludzie też mówili można się przyzwyczaić, na szczęście były takie szury które walczyły z komuną, a obecnie mamy to pod postacią komuny sanitarnej.
  • Odpowiedz
@PiO7R: czyli to jest terroryzm, wpływanie groźbą użycia siły na zmianę polityki. Wybacz, że gardzę szurami, ale przez ten "katarek" zmarła bliska mi osoba, nie zdążyła się zaszczepić
  • Odpowiedz
@pytlar: no widzisz ja też mam wątpliwości, bo u mnie w rodzinie zachorowała zaszczepiona osoba, skuteczność miała sięgać 95% a jak się okazuje g---o prawda, 3 dawka jest potrzeba i biznes się kręci. Terroryzmem jest pośredni przymus szczepień polegający na ograniczaniu praw, wolności i szantażu wywieranym przez pracodawców.
  • Odpowiedz
@PiO7R: nikt nigdy nie mówił, że na pewno nie zachorujesz, ale na pewno badania wykazały, że śmiertelność spadła drastycznie po szczepieniu. I to już jest gigantyczny sukces. A tu mamy ludzi, którzy po prostu myślą, że się obrażą na epidemie i powiedzą: ja nie widziałem żadnego wirusa, mnei to nei dotyczy. To ci sami, którzy uważają, że mają takie skille, że po publicznych drogach będą jeżdzić z taką prędkościa jaka
  • Odpowiedz
@pytlar: śmiertelność od początku wynosiła 0.2% codziennie umiera 1000 osób wg GUS i jakoś nikt nie robi z tego sensacji. Nawet ci opłaceni eksperci w marcu 2020 mówili, ze wirus nie jest największym problemem tylko obciążenie służby zdrowia, to już za nami, kolejne mutacje będą słabsze bo taka jest charakterystyka pandemii, ludzie muszą z tym żyć jak z grypą
  • Odpowiedz
@PiO7R: niezbyt sie liczby zgadzają. 0,2% na populacje Polski , CAŁĄ, daje 76000, a nie zachorowali jeszcze wszyscy. A w ciągu pół roku zmarło więcej niż powyższa liczba tylko na to, plus więcej. Pamiętaj o powikłaniach, to też nie taka kaszka
  • Odpowiedz
@pytlar: jak spojrzysz na zgony za zeszły rok to bez chorób współistniejących zmarło 5k osób, 35k zarażonych a 60k to ci co nie doczekali pomocy przez zamknięcie szpitali, daje nam to 100 000 nadmiarowych zgonów, ta liczba robi wrażenie i skutecznie służy manipulacji w mediach
  • Odpowiedz