Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
bylembordo +11
Skopiuj link
Skopiuj linkTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wykop.pl
Podróże
Gospodarka
Ukraina
Technologia
Motoryzacja
Sport
Rozrywka
Informacje
Ciekawostki
http://www.proactiveinvestors.com.au/companies/news/49198/prairie-downs-metals-receives-drilling-results-from-lublin-coal-project-in-poland-49198.html
Australijczycy z Prairie Downs Metals zakończyli 2 z 7 wierceń testowych w okolicy Lublina - jak na razie dane ze starych badań się potwierdzają - węgiel jest dobrej jakości i jest go dużo. Najbardziej obiecująca działka (żyła?) jest prognozowana na 327 milionów ton węgla. Całe złoża węgla na Lubelszczyźnie są oceniane na 1,6 miliarda ton.
ps:(ale wiesz o tym że u nas nawet jest jedna stacja pod meto ?)
(ale w sumie jak by były problemy to mi najłatwiej z miasta wyjechać na wschód xD)
Jednostka Wojskowa nr 4819 w Lublinie
Tak teraz jeszcze dla ciekawości, pogadałem z mamuśką i mówi że tak, jest tam schron, jak się wprowadziliśmy na felin (xx lat temu) to kazali nam się do niego kierować. co lepsze mówiła że podobno jest nawet jakieś wejście na terenie Akademii rolniczej, podobno leci właśnie pod witosa i że więcej powiedział by mi ojciec (ale z natury życia) jest to niestety niemożliwe.