Aktywne Wpisy
barber-barberski +67
Czy w dużych Polskich miastach to jest normalne, że w Ciepłe dni w częściach wspólnych są sami ukraińcy? W sensie Polacy zjeżdżają na wieś do siebie, a w jakichś parkach, na mieście nie słychać polskiego języka? Nie wiem ostatnio tak, źle było podczas pandemii ( ͡° ͜ʖ ͡°) kurna widzisz osobę w swoim wieku na mieście i na 90% w weekend to ukrainiec. Szczerze to pierdziele płacić gruby
Corrny +252
Różowa pisze mi dzisiaj, że była w GIGI i mają tam croissanty pistacjowe po 24,50 zł xD Kilka dni temu byliśmy w Rzymie i za dwa cornetto w piekarni przy samej fontannie Di Trevi zapłaciłem 5 euro xD (3 za pistacjowego i 2 za cytrynowego). Wiem, że te wyroby z GIGI są dobre, ale cena jest #!$%@? skandaliczna.
#wroclaw #jedzenie71 #jedzenie
#wroclaw #jedzenie71 #jedzenie
Od 2 dni regularnie widac zakładane blokady. Mam nadzieję, ze to szerzej zakrojona akcja w całym mieście, a nie tylko okolice skmki na Przymorzu.
Odpowiadam od razu tym co beda ich bronić. Jest to ulica domkow 2/3rodzinnych, na kazdej posesji jest podwórko/garaż, a na jednym koncu ulicy jest ogromny parking przy skmce, zaś na drugim maly, ale zawsze pusty, platny parking. Za to przejście chodnikiem to prawdziwy slalom miedzy autami ktore zostawily pol metra, praktycznie zawsze trzeba zejsc w którymś momencie na ulice. O przejsciu z walizka/wozkiem mozna zapomniec, plyty chodnikowe sa calkowicie rozjeb@ne
#gdansk #samochodoza #stopcham #patologiazewsi #bekazpodludzi
Jednak lepsza blokada niz nic. To auto i tak by stalo tam w momencie w ktorym bym przechodził, a tak przynajmniej, widzialem jedna osobe ktora po zobaczeniu, ze sa blokady od razu przeprakowala swoje auto
znakomicie
ktokolwiek to zaczął- brawa dla niego
@tomaszgabrych95:
co za różnica skąd ktoś odbierze auto? tutaj masz ten sam efekt za mniejsze koszty finansowe i czasowe ( ͡º ͜ʖ͡º)
@tomaszgabrych95:
i poniesie, a co?
nie wysokość kary jest odstraszająca tylko jej nieuchronność, to jedno
drugie, że gdyby odholowywali auta to zaraz by był płacz, zgrzyt zębami i smarkanie, że czemu odholowali a nie tylko blokadę założyli + wymyślanie z dupy, że podczas załadunku/rozładunku uszkodzili auto ¯\_(ツ)_/¯
Tyś młody, jeszcze wszystko przed Tobą- dowiesz się, że nigdy nie dogodzisz
dobra akcja!
@bambaryua: czy domek 2/3rodzinny to taki, do ktorego wejdzie tylko 2/3 rodziny? w rodzine 2+1 stary pijany spi w budzie?
@bambaryua: U mnie w mieście przypada ok 620 aut na 1000 mieszkańców.