Wpis z mikrobloga

Jeszcze z dwa sety i zaksa by w koncu wygrala :P cieszy mnie tako wynik. Zastanawialem sie, czy toniutti rozrzuci graczy zaksy w bloku bo ich dobrze zna, czy zaksa odczyta toniuttiego, bo go dobrze zna. Wyszla opcja nr 1.

#siatkowka
  • 9
@SiemaNagor: dobry siatkarski meczyk, może nie to co oglądaliśmy w piątek w Torwarze, ale Jastrzębie zagrało myślę lepiej, a ZAKSA nie jest jeszcze w stanie grać aż tak dobrze.
Kolejny kapitalny mecz Fornal i to przede wszystkim w obronie i przyjęciu, czyli elementach idealnych pod granie z Leonem. Tak się już trochę rozmarzyłem, ale może ktoś na to zwróci uwagę.
@vasos:Bednorz też dobrze zaczynał poprzedni sezon, Śliwka też pierwszą połowę miał świetną, a jak się skończyło w sezonie kadrowym wiemy. Można się cieszyć każdym dobrym meczem zawodników, ale za 4 miesiące się może wszystko wywrócić. :(
@SiemaNagor: W mojej opinii Ben nie wiele wniósł do tego meczu. JW wygrało mecz z dwóch powodów:
- bardzo dobra i regularna gra zagrywką. Gladyr, Fornal co seta dokładali dużo z pola serwisowego, swoje też dorzucił Boyer oraz Clevenot. W kluczowych momentach ZAKSa była odrzucona od siatki, musiała grać na wysokiej piłce.
- mierna gra libero E. Shoji i środka siatki ZAKSy. JW mocno strzelało zagrywką ale jak na "topowego" libero
@Ice_Glaze: Toniutti rzeczywiście nie powalił w rozegraniu, ale być może pomógł drużynie w szatni. Zna większość zawodników ZAKSY na wylot i mógł udzielić cennych wskazówek.

bardzo dobra i regularna gra zagrywką

@Ice_Glaze: zagrywka była świetna, a najbardziej cieszy mnie Gladyr - jak przyszedł do Polski to nie wiedział co to znaczy regularność, teraz potrafi słać bombę za bombą.

JW mocno strzelało zagrywką ale jak na "topowego" libero to Shoji sobie
Nie cieszę się z wygranej i nie kibicuje JW - zwłaszcza w tym sezonie.

@Ice_Glaze: Popraw mnie jeśli się mylę: róznica w ilości/roli obcokrajowców w jastrzębiu zmieniła się od poprzedniego sezonu może potencjalnie rolą Szymury w stosunku do Louati/Clevenot. Chyba że chodzi Ci o sam fakt, że zamiast wymienić obcokrajowców na lepszych obcokrajowców powinni inwestować w młode polskie talenty. Wtedy pozostałe drużyny aspirujące do medali też jakichś cudów na tym polów
Popraw mnie

@kielbasa210: Proszę:
1. W zeszłym sezonie "2" przyjmujący to była rotacja między Szymurą a Louati. Po ściągnięciu Clevenota podejrzewam że Rafał będzie miał trudności z wbiciem się do "6" lub będzie grał ogony aby dać odpocząć podstawowym przyjmującym. Pierwsza strata na rzecz obcokrajowców.
2. Bucki / Hadrava - co by nie było oddajemy miejsce 2 atakującego Czechowi. Druga strata na rzecz obcokrajowców
3. ZAKSa w zeszłym sezonie pokazała że
@Ice_Glaze:
1. Tak, o tym mówiłem w: "może potencjalnie rolą Szymury w stosunku do Louati/Clevenot"

2.Odnosiłem się do: "JW kontraktując tylko zagranicznych pluje na system SOS który co roku wypuszcza nowych młodych zdolnych siatkarzy.". Bucki nie jest młodym perspektywicznym.

3.Odnosiłem się do pozostałych drużyn w stylu, Bełchatowa, Resovii, Zawiercia, które też siły nie opierają na młodych zdolnych Polakach. ZAKSA jest w tym przypadku faktycznie chlubna. Zgadzam się w tym, że Jastrzębie