Wpis z mikrobloga

@Syn_Tracza: 70%? czyli co?
Załóżmy średnio/trochę lepsiejszy programista zarabia 15k netto na fakturze aktualnie.
Wymiatacze zarabiają po 20-30k, w zależności od języka i ryzyka.
Po podwyżce inflacyjnej jakieś pewnie 16/17k.
Ty podniosłeś swoje ceny o 70%, to albo robiłeś za gówno pieniądze albo nie wiesz o czym mówisz, a raczej jesteś trollem xD
@shaelix92: Nie podnosiłem cen od ładnych kilku lat. Nie było takiej konieczności bo ceny były w miare stałe. Po tym jak niedawno zapłaciłem 350 zł za 30 minut pracy hydraulika, a sąsiadka 1400 zł za pomalowanie 1 pokoju to i tak myślę, że moje stawki sa ciągle dużo za małe i planuje za rok przynajmniej kolejne 50% podwyżki. Tak by godzinowa stawka wyszła mi podobna jak innym, którzy prowadzą DG.
Zresztą,
@Syn_Tracza: no czyli tak jak myślałem, za mało się wyceniałeś, ale miałeś dużo klientów więc w sumie #!$%@?. To zobacz o ile więcej hajsu jak podniesiesz o 50%, a tylko 9 z 45 firm Ci zrezygnuje, no nie mów mi że nie zyskasz na tym i że wszystko polski wał Ci #!$%@?, bo w to nie uwierze. A jak masz zerowe koszty,albo koszty nie przewyższają 30% przychodów to bierz ryczałt 12%,
no czyli tak jak myślałem, za mało się wyceniałeś, ale miałeś dużo klientów więc w sumie #!$%@?.

@shaelix92: Bardziej dlatego, że mam też pasywny dochód z którego mogłem spokojnie opłacić wszystkie podatki, koszty i jeszcze mi troche zostało. Jak policzyłem zarobki z pracy i z nich odjąłem te wszystkie opłaty i koszty to wyszedł wielki ch**, szczególnie po ostatnich wzrostach cen.
Co z polskim wałem to się zobaczy jak przyjda mi