Wpis z mikrobloga

@Cineczeq: Hmm, wiadomo jakie są ceny, ale abstrahując od nich, to karta trochę słaba jak na ten zestaw. Ten zasilacz 850 W to spory overkill, dysk PCie 4.0 też obecnie ciężko wykorzystać.
  • Odpowiedz
@Cineczeq: Karta zależy od budżetu albo od wymagań (rozdzielczość, jakie gry, ile fpsów, dobrze podać na jakim monitorze masz grać). Obecnie ceny są niestety odjechane. No i wybór zależy też od ceny danego modelu, w danym dniu, bo to teraz jest bardzo płynne, np. mi się RTX 3070 TI nie podoba z racji małego przeskoku wydajności względem 3070, a dużo większego poboru prądu, ale bywały anomalie, że Ti była tańsza
  • Odpowiedz
@Cineczeq: Gra w 1440p, czy 4k? Pod 1440p 3070 Ti może być, w wyższej rozdzielczości te 8 GB VRAMu mocno boli. Wiesz, niezbyt mi się chce sprawdzać jakie masz ceny, zobacz sobie jakieś testy 3070 Ti, typu ten tutaj - https://youtu.be/h3yJEy--Uyc?t=632 i zobacz czy chcesz dopłacać tyle względem 3060 Ti, czy 3070. Albo czy nie chcesz dopłacić do 3080. RXy to trochę inna bajka, bo nie ma DLSS i słaby
  • Odpowiedz
@Jan_K: No też w tym zestawie chodzi aby był łatwy do edytowania w przyszłości. Najtańsza 3060ti 655f 3070ti to 880f a 3080 1100f. Więc przeskok spory. A ceny kart potem MOŻE spadną. Plus jestem na prawdę casualowym graczem i po prostu chcę grać w nowe tytuły.
  • Odpowiedz