Aktywne Wpisy

Teuvo +64
prawdopodobnie właśnie rozpoczyna się moja saga jedzenia tostów na każdy posiłek dnia przez kolejne pół roku

ShadyTalezz +6
Dokładnie tak samo jak na zachodzie libki, które skrajną prawicę wyzywały od ekstremistów, faszystów, szurów itp. potem idą z nimi do łóżka - w tym wypadku na piwko. Bardzo mocno się wahałem czy iść na drugą turę i obrzydzeniem oddać głos na Rafała ale zostaję w domu - jeśli ktoś nazywa kogoś faszystą a potem pije z nim p--o to albo kłamał i wcale tej osoby za faszystę nie uznawał albo z
źródło: GrQseC1XAAE4IjK
Pobierz

Oczywiście bez likwidacji samych fotoradarów, przy zachowaniu zakazu stosowania przenośnych fotoradarów przez straż miejską.
#prawojazdy #kierowcy #ruchdrogowy #polska #pytanie #samochody #motoryzacja
źródło: comment_1634210614bOLfnaMdPHYoW9c3u5Nd91.jpg
PobierzCzy powinno zlikwidować się znaki informujące o fotoradarach?
@dzakub63: Losowo rozstawione fotoradary bez oznaczenia ich miejsca będą zniechęcać ludzi do przekraczania dozwolonej prędkości i to nie tylko w miejscach, w których one naprawdę są.
@horus666: tak właśnie robi się na zachodzie, w dodatku stawia się sporo mobilnych. Bardzo rzadko jest znak o fotoradarze a często jest znak ale radaru nie ma.
Z jednej strony: Dzban który zobaczy fotoradar więc będzie ostro hamował a drugi zapewne wjedzie mu w dupe.
Z drugiej strony: Częste zmiany lokalizacji fotoradarów powinny przyczynić się do zmniejszenia liczby kierowców przekraczających prędkość z uwagi na to że nie będą wiedzieli gdzie można a gdzie nie można przekraczać prędkości.
Już chyba lepszym pomysłem są stałe fotoradary oznaczone i fotoradary mobilne nawet w asyście policjanta.
@vargemp: niech sobie będą, po to są. Poniżej pytania zaznaczyłem, że miałby utrzymany zakaz stosowania fotoradarów przez straże miejskie, które dawniej czatowały na kierowców w wątpliwych etycznie miejscach i wykorzystywały kruczki lub wręcz błędy w oznakowaniu, żeby tylko łapać hajs.
Albo tak jak na A1 w budowie, 30km ograniczenia do 70km/h i pomiar odcinkowy.
Ps. Cały czas działają mobilne i nieoznakowane fotoradary inspekcji transportu drogowego.
@DarkZizi: XXXDDDD czyli mówisz, że w ogóle nie jeździsz?
@DarkZizi: no i tu wchodzi do gry POTĘŻNY fotoradar ukryty w psim polu za śmietnikiem (jak jeszcze straż miejska miała uprawnienia to autentycznie widziałem taki numer na oczy) i łapie Cię 60 na 50tce. Kolejny drogowy wariat złapany. wielki sukces naszej władzy obwieszczony