Wpis z mikrobloga

@herzyk_wieczorkiewicz: Elo. Tak, wiem: femoidy w---------ć z tagu itd., ale co chwilę jesteśmy oznaczane w jakichś postach dot. naszego projektu i nie tylko, więc pozwalam sobie zbiorczo odpowiedzieć: Tak, miał być artykuł o incelach, ale tak się złożyło, że zaproponowano nam napisanie na ten temat książki (wydawnictwo W.A.B., premiera przewidziana na październik 2022), więc na tym się obecnie skupiamy - odpuszczamy artykuł, by nie robić potem recyklingu treści. Wciąż można zgłaszać się do nas ze swoimi historiami (choć zebrałyśmy ich już sporo). ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Z kwestii pobocznych. Jak niektórzy już wiedzą, we Wrocławiu grany jest od niedawna spektakl o incelach (skupiający się na postaci Elliota Rodgera, ale poruszający też wiele innych, ważnych kwestii, w ogromnej mierze oparty na wpisach z Wykopu).

Tutaj można przeczytać moją recenzję:

https://krytykapolityczna.pl/kultura/teatr/wieczorkiewicz-spektalk-a-milosci-bym-nie-mial-incele/?fbclid=IwAR19n-tepylmeozkYbs5j2Eegi14Jim5DZMlF-8_XMkc0XHtQcoFay3jdsI

Jeśli ktoś z tagu #przegryw zechciałby wybrać się i przekonać na własne oczy, co ta sztuka jest warta - można się do nas zgłaszać, ogarniemy darmowe wejście (oczywiście incognito). Najbliższe granie jest dziś, jutro i pojutrze, potem dopiero w grudniu. Niestety musimy robić jakąś weryfikację, więc zielonki odpadają, na listę gości możemy wpisać osoby od dłuższego czasu aktywne na tagu.

Peace! /Patrycja

#przegryw #blackpill #stulejacontent #rozowepaski #niebieskiepaski
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tytuł nietrafiony, ci ludzie dalecy są od bycia grupą reprezentatywną tagu #przegryw, a że kiedyś byli ''uznani'' to wiele nie zmienia. Ale już na ten cały temat wczoraj dyskutowałem, wszystko zostało powiedzianie, tylko to chciałem jeszcze wtrącić.
  • Odpowiedz
@lukasus: Dziwię się, że ktokolwiek chce, ja oczywiście nie chcę, a ci, co chcą to nie wiem czy myślą sobie, że na tym coś ugrają czy po co to robią? Żeby problem nagłośnić? Czy na rękę to przegrywom/incelom wyjdzie to całe nagłaśnianie to się okaże, osobiście mam spore obawy.
  • Odpowiedz
Sugerowanie, że powinniśmy poklaskiwać tym, którzy zdecydowali się współpracować przy tworzeniu tej książki też nie jest w porządku, dlaczego ktoś ma na mówić jacy mamy być, jakie mieć zasady, jakie zachowania i jakich ludzi wśród nas akceptować, a jakich nie? Zwłaszcza osoby, które po prostu wlazły z buciorami w to środowisko i tworzące pewien podział (mimo twierdzenia, że jest inaczej, ale ostatni wpis volodia jasno wskazuje, że tak nie jest) nie powinny
  • Odpowiedz