Wpis z mikrobloga

@WeunianyTrampek: ale to ona próbuje mi wmówić, że życie nie ma sensu. Jeśli nie ma sensu, to niech sobie otworzy żyły o pokaże, że myśli tak samo, jak mówi.

No wielkie mi odkrycie, że na świecie dzieje się zło. Dzieje się i co z tego? Jeśli moje życie jest szczęśliwe, to mam do tego szczęścia prawo.

Tak w ogóle to cała ta demonstracja jest szkodliwa społecznie, bo jeśli będzie ją
  • Odpowiedz
@greenwarrior: Po pierwsze ona się na ten świat nie pchała (jak żaden człowieka czy zwierzę), tylko decyzja została podjęta za nią. Po drugie ona jest weganką, więc minimalizuje cierpienie jak może.
  • Odpowiedz
@macan: Jedyną osobą, która sugeruje tutaj popełnienie samobójstwa jesteś ty, pierwszy komentarz zaczynasz od tego, że osoba uważająca zjawisko życia i cierpienia za coś negatywnego powinna podciąć sobie żyły
  • Odpowiedz
No wielkie mi odkrycie, że na świecie dzieje się zło. Dzieje się i co z tego? Jeśli moje życie jest szczęśliwe, to mam do tego szczęścia prawo.

@macan: przeciez nikt ci go nie odmawia, dopoki nie jest to kosztem kogos innego. jak np twojego potecjalnego potomstwa.
  • Odpowiedz
@qusqui21: Ta? no i co z tym potomstwem, bo nie czaje? @666-666 ciekawe do czego namawia biloard z napisem "uważasz że istnienie życia jest dobre? spójrz im w oczy!". Otóż mówi o tym, że istnienie życia jest złe, a co za tym idzie, namawia do jego zakończenia. Nie namawiam do dyskusji, bo nie ma o czym.
  • Odpowiedz
ale to ona próbuje mi wmówić, że życie nie ma sensu. Jeśli nie ma sensu, to niech sobie otworzy żyły o pokaże, że myśli tak samo, jak mówi.

1. Niestwarzanie nowego życia a likwidowanie istniejącego życia do dwie zupełnie różne sprawy, których wydajesz się nie odróżniać.
2. Jako osoba bez swojej woli powołana do życia została wyposażona w takie mechanizmy jak strach przed śmiercią, strach przed bólem, instynkt samozachowawczy i tak dalej. Dodatkowo wylogowując
  • Odpowiedz
@macan: No i co, że ma makijaż? To, że dziewczyna jest antynatalistką, to znaczy, że ma nosić na sobie wór pokutny? A sugestii podcinania sobie żył nawet nie warto komentować. Kolejny ingorant, który nie widzi różnicy między tym, że żadne życie nie jest warte rozpoczynania, ale życie już rozpoczęte może być warte kontynuowania.
  • Odpowiedz
pytanie po co ona tam jeszcze stoi? Powinna sobie na wstępie podciąć żyły i po krzyku ¯\(ツ)/¯

@macan: Argument ad czemusięniezabijum. Widzę ciężkie działa zostały wytoczone xD
  • Odpowiedz
no i co z tym potomstwem, bo nie czaje?

@macan: bo ludzie robia dzieci glownie z powodu nudy, odczuwania braku sensu, ze strachu przed przemijaniem (o ile jest to przemyslana decyzja). I sprowadzaja na ten swiat, kolejne ofiary nudy, odczuwania braku sensu, zyjace w ciaglym strachu przed smiercia ktore musza o ile mialy farta znosic tylko zwyczajne trudy dnia codziennego a przy pechu, nadzwyczajne trudy.
Trudy ktorych przezwyciężanie, ostatecznie nie
  • Odpowiedz