Wpis z mikrobloga

@npsr: Tak. Wiem, że to mało popularna rzecz wśród ogółu (szczególnie facetów) ale w mieście jest to cholernie wygodna rzecz.

@semperfidelis: Jak wygląda sprawa z częściami? Słyszałem, że ostatnio są spore problemy przez przejęcie Saaba.

@drula: Myślałem o A4 ale po lekturze forum dowiedziałem się, że tiptronic który jest żywotniejszy od multitronica niestety występuje tylko w wersji quattro a takiej nawet jednej nie ma obecnie wystawionej.

@l_uke: Szukam
@kiler129: części do saaba 9-3 pasują w dużej części od vectry, upadek saaba nie ma znaczenia dla starych modeli.

audi a4 mega wygodne, ale ten automat skomplikowany, zawieszenie też względnie drogie w remontach, w porównaniu do konwencjonalnej konkurencji.

ja bym szukał mazdy 5 z lpg, jeśli potrzeba czegoś dużego. LPG 4 LIFE :D
@budus2: Wiem, że to trudny przedział. Na szczęście mam do pomocy po swojej stronie klasycznego "mirka" więc myślę, że większej wtopy uda mi się uniknąć ;)

Nie znam ani tego civica ani podanej mazdy ale patrząc w specyfikację i fotki to raczej coś na kształt tego civica. Szukam czegoś 5 osobowego z dużym wnętrzem lecz nie kombi ;)
@kiler129: Może i wygodna, ale cóż to za przyjemność ;P

Pewnie nie Tego szukasz, ale za 20k można kupić kilkunastoletniego (lub starczego) merca s klasy z klimą i automatem jeśli już musisz. Chociaż automat w 3 litrowym benzynowym sl to strzał w kolano ;)
@Tapirro: Mógłbyś rozwinąć? Pomimo, że jestem facetem moja znajomość samochodów jest bardzo nikła.

@budus2: FRV to nie ten typ - szukam czegoś limuzynowatego ale z lekkim zacięciem sportowym.

@npsr: Patrzyłem na te mercedesy ale jak miałbym wybierac mercedes vs lexus to chyba jednak ten drugi.

Co do automatu to co konkretnie masz na myśli? :)
@kiler129: civic VII 5 drzwiowy jest całkiem spory, to nie kombi, ale spory hatchback. Najważniejsze jest to, że to prosty konstrukcyjnie samochód, w którym nie ma co się #!$%@?ć, a w dodatku nic się nie #!$%@?, bo to dobra japońska fura. Silniki hondy chodzą na gazie idealnie, wbrew głupim plotkom rozsiewanym przez niemcofilów, a do tego naprawdę mało palą - wiem, bo mam civica VI sedan 1.6 lpg od paru lat