Wpis z mikrobloga

Wiem że to Azja i tam ryż to tak jak u nas ziemniaki ale jakoś jajko sadzone z ryżem to dla mnie profanacja, nie to co jajko sadzone z ziemniakami. A oni tam wcinają z ryżem. Co o tym myślicie?
#raportzpanstwasrodka
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@ziolowytomek: Bo pewnie Ci się kojarzy z polskim sztucznym ryżem. Dobry gatunkowo ryż przygotowany w rice cookerze smakuje super, nawet sam. A jak już dodasz jakąś "posypkę" z glonów, trochę sosu sojowego, obok kawałek tłustej ryby i jakieś kiszonki na przegryzkę i super śniadanie
  • Odpowiedz
@dizel81: Jajko dodaje się w Azjatyckich kuchniach do smażonego ryżu, makaronu najlepiej razem z innymi dodatkami. Gdyby tam dodali jeszcze chociaż marchewkę, szczypior, sosy sojowy, ostrygowy, limonkę czy inne przyprawy to już tak biedny smażony ryż czy makaron może być dobry.
Same jajka smażone w Azji tez jadają i ryż, więc gapciowie zrobili takie księżycowe połączenie produktów, których ktoś z jakimś zmysłem i smakiem w żaden sposób by tak chyba
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@adik75: A chleb z pasztetem i ogorkiem to jednak jest kosmos i nie wolno porownywac. Bo tu masz przetworzone zboze, drozdze i sol, piec itd. Mieso oraz kiszonke. Wieki tradycji kulinarnych. A to drugie to samo ugotowane ziarno i jajko. ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Niedobry: Ja zjeździłem Azję i nadal w niej mieszkam, co prawda w Japonii teraz, ale nigdy nie trafiłem tutaj na ryż, który mi nie smakował. Wcale nie mówię, że każdy jest dobry gatunkowo
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@r333m4k444: A ja trafilem, wczoraj wieczorem. Ot zycko. To ogromny kontynent. I nie sadze zeby nam obu zycia wystarczylo zeby go "zjezdzic". Pozdrawiam z ChRL. ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz