Aktywne Wpisy

Wygryw_z_wyboru +357
W końcu po 5.5 msc czekania odebrałem swoją m340i. Przez cały ten czas miewałem w nocy koszmary czy oby na pewno wybrałem odpowiedni kolor. Na żywo wygląda obłędnie, jestem zadowolony ( ͡º ͜ʖ͡º)
#bmw #motoryzacja #samochody #chwalesie
#bmw #motoryzacja #samochody #chwalesie

tryboluminescencja +128

A więc wyjaśniam: nasza ustawa o sądownictwie nie jest sprzeczna z prawem unijnym ( tzn. nie jest sprzeczna z zapisami ratyfikowanej umowy międzynarodowej ), bo unia ma wyłączność jedynie na kształtowanie się polityki stricte gospodarczej w kilku obszarach. Przykładowo, gdybyśmy nagle chcieli nałożyć cła na towary importowane z Niemiec to byłoby to sprzeczne z ratyfikowaną przez nas umową międzynarodową, a więc ustawa byłaby do wyrzucenia.
W przypadku naszego sądownictwa, unia nie ma kompetencji, żeby w ogóle w nie ingerować. Nasze ustawy mają pierwszeństwo i są wiążące, a decyzja unii jest niekonstytucyjna, bo ue nie ma prawa ingerować w obszary, na którego nie daliśmy jej zgody i ot tak obalać naszych ustaw.
Dlatego też należy stać twardo i nie ulegać naciskom - choćbyśmy mieli stracić setki miliardów $.
#polityka #polska #neuropa #4konserwy #konfederacja #bekazlewactwa #bekazpodludzi
https://www.wykop.pl/wpis/60975141/ta-cala-sytuacja-zwiazana-z-decyzja-tk-pokazuje-ty/#comment-216306857
Typ napisał coś niezwiązanego z tematem... XD