JackMaster JackMaster 21.10.2013, 11:38:59 2 Zaraz się zabieram z robienie Pumpkin Ale :)#piwowarstwo Brydzo Cronox
JackMaster JackMaster 21.10.2013, 11:55:49 1 @lukkas: tak, moje wrodzone lenistwo :P@Rajca: mam łuskę gryki, powinno być git :D lukkas
JackMaster JackMaster 21.10.2013, 12:04:45 0 @EstradaOrNada: oczywiście, że można, ale nie nazywajmy tego wtedy Pumpkin ejlem :Pbtw. Zakładany balling 16,5, 7kg dynii (ciekawe ile zostanie po upieczeniu), przyprawy: chmiel, cynamon, gałka muszkatałowa, imbir, goździki, ziele angielskie i skórka cytryny ;)
lukkas lukkas 21.10.2013, 12:23:38 0 @JackMaster: gryka mowisz - tak mi sie skojarzylo: "Gdzie bursztynowy swierzop gryka jak snieg biala.." ;)#gimbynieznajo
Rajca Rajca 21.10.2013, 12:38:43 0 @JackMaster: Tyle tam tego, jakbym był szkodnikiem kradnącym piwo to twoje byłoby bezpieczne :P
kretu kretu 21.10.2013, 12:51:04 0 Z informacji od znajomego co miał medalowe Pumpkin ale trzeba bardzo uważać z goździkami. Zalecał 3-4 na 10' max.
#piwowarstwo
@Rajca: mam łuskę gryki, powinno być git :D
btw.
Zakładany balling 16,5, 7kg dynii (ciekawe ile zostanie po upieczeniu), przyprawy: chmiel, cynamon, gałka muszkatałowa, imbir, goździki, ziele angielskie i skórka cytryny ;)
#gimbynieznajo