Wpis z mikrobloga

via Rowerowy Równik Skrypt
  • 41
711 831 + 99 = 711 930

Kolejna jesienna mocnooo eksploracyjna trasa () Do tego zalepiona dziura i w kwadratach awans na 47x47.

Na start miejscówki nad Bugiem przy moście kolejowym linii Rail Baltica, to moja pierwsza wizyta tam po gruntownym remoncie i rozbudowie do dwóch torów. Następnie polnymi ścieżkami wzdłuż ogromnego starorzecza Bugu pomiędzy Prostynią, a Treblinką. Na zdjęciach satelitarnych dojrzałem też jakieś wielkie gospodarstwo daleko na odludziu na łąkach przy Bugu, ciekawa lokalizacja, wyglądało na opuszczone, więc wybrałem się tam rozejrzeć w terenie i odnalazłem jakiś skład cegieł, butelek i kilka zarośniętych budynków gospodarczych. I sarenki które tam spały, a jedną o mało nie przejechałem, takie to odludzie, że beztrosko sobie biwakowały ( ͡º ͜ʖ͡º)

Dalej motyw przewodni Kanał Kacapski. Łącznie siedmiokrotnie przecinałem ten kanał, w większości polnymi mostkami, no i na koniec jego ujście do Jeziora Kotło. Udało mi się też ustrzelić dwa Intercity na mostku kolejowym nad Kanałem Kacapskim, najpierw w kierunku Warszawy, a chwilę później jechał akurat w przeciwną stronę na Białystok. Przy tym kanale miałem właśnie dziurę na dwa kwadraty, jeden z nich, może nie jakiś wymagający, no ale przy moim założeniu że nie ma cofek, to ciut był problematyczny, trzeba było trochę zmoczyć buty na polnych, podmokłych terenach.

Później dogłębna eksploracja Sadownego i okolic, no i na deser wioska Wilczogęby. Nie dość, że nazwa fajna, to i widoczki super ( ʖ̯) Mają tam końcówkę Kanału Kacapskiego, Jezioro Kotło, starorzecza Bugu, malownicze wały i szuterki wzdłuż, no i sam Bug oczywiście. Ciężko to tak jednoznacznie wskazać przy tylu trasach, ale ta wycieczka na pewno ląduje gdzieś przy szczycie najprzyjemniejszych jak dotąd, mega słońce, mega jesienne widoczki, ciekawe miejscówki, a i mimo, że większość trasy poza asfaltem, to i jechało się bardzo przyjemnie. Jedyny minus ten drastyczny spadek temperatury na koniec przy zachodzie słońca ()

#kwadraty
Max square: 47x47 (+1)
Max cluster: 3746 (+8)
Total tiles: 9537 (+2)

#rowerowyrownik #gravel #99km

Skrypt | Statystyki
Pobierz SnikerS89 - 711 831 + 99 = 711 930

Kolejna jesienna mocnooo eksploracyjna trasa (。◕‿...
źródło: comment_1633773701YXkLX3UuagD5qNIqaNQMj5.jpg
  • 12