Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +252
30-letni koleś na wykopie: będę robić pompki i brzuszki, nigdy nie ćwiczyłem i nie byłem na siłowni.
Wykopki:
-To bez sensu
-Bedziesz mieć wadę postawy
-Na pewno robisz źle brzuszki
-Ale challenge z d--y
Wykopki:
-To bez sensu
-Bedziesz mieć wadę postawy
-Na pewno robisz źle brzuszki
-Ale challenge z d--y
źródło: temp_file3319126131157460459
Pobierz
Często jak słyszę, że ktoś studiuje i pracuje to mam w głowie wyobrażenie, że jest na kierunku, na którym wystarczy obecność, albo nawet i nie, żeby zaliczyć większość przedmiotów i nie wymaga on pracy własnej. Wzięło się to stąd, że jak sam byłem na studiach, to pochłaniały one tyle pracy i wkładu własnego po godzinach, że dorzucenie do tego jeszcze pracy było moim zdaniem niemożliwe. A ci, którzy próbowali pracować, to albo

Jak tu jest jakiś ekspert z #immunologia(jedna osoba obserwuje tag XD) to może wyjaśni jak to jest że "syntetyczne przeciwciała" są skuteczne a osocze ozdrowieńców nie działa.
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2108163?
#koronawirus #medycyna #szczepienia
źródło: comment_1633637156cnKNXrp88aWXpUWn7WUltM.jpg
Pobierz@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: kto powiedział, że nie działa - działa, tylko porównujemy jabłka do gruszek. Syntetyczne przeciwciała były podawane wcześnie dodatkowo zawierają dużą ilość przeciwciał, osocze gorzej - bo ilość jest ograniczona, trudno o standaryzację dawki i występują klasyczne przeciwwskazania związane z krwią i preparatami krwiopochodnymi co powoduje, że nie podaje się tego wcześnie
ale chętnie
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: no bo jest mało, ale przede wszystkim problemem jest to że jest to obarczone ryzykiem transmisji chorób zakaźnych
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: To to co testowano na 730 osobach i po potężnej łapówie dopuszczono do użycia? xD
Ten lek od astry to osobna kategoria, bo on ma działać prewencyjnie u osób które nie mogą s przyczyn medycznych się zaszczepić albo z przyczyn medycznych szczepienie daje za słaby efekt