Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1329
Pamiętacie lata komentarzy : "PO wciąż gadało że Polski nie stać na taki duży social, no i gdzie ten upadek gospodarki?"

Inflacja z--------a.

Dziś podniesiono stopy, a dwa tygodnie temu tłumaczyli nam z NBP że to byłby szkolny błąd.

Ceny prądy do góry bo zamiast zamienić węgiel na atom lepiej było na bąbelki.

Ceny paliwa biją rekordy.

Mimo dziesiątek nowych danin Gowin mówi o 100mld ukrytej dziury budżetowej.

Polska zadłużyła się najbardziej od czasów Gierka.

UE zakręciła kurek.

Nawet Czechy nas robią jak chcą.

Beka z wszystkich popierających jeszcze tę bandę nieudaczników lub z symetrystow.

#neuropa #polityka #polska #zalesie
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@knur3000: moja matka i teściowa dostają i nie popierają. Ja się pytam gdzie jest pozostałe 70% głosów? Bo te 30% na PiS to już zostanie chyba na zawsze. A reszta baranów na kogo głosuje?
  • Odpowiedz
@lakukaracza_: @Haramb3: @dioxyna: @mnik1: @iAmTS: @bumbp: @Frasad: Inflacja z--------a bo chociaż wycisnęli nas jak cytrynę tymi wszystkimi opłatami daninami itp. (ale nie podatkami!!!), to więcej soku już się nie da z ludzi wycisnąć, a skoro skończyły się pieniążki na przekupstwa wyborcze to ostatnie co ten nierząd mógł zrobić to właśnie dodruk pieniążka ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
bo to mali ludzie zaślepieni swoimi kompleksami, uprzedzeniami i zgorzknieniem. Żal mi oszukanych starszych ludzi,

@iAmTS: Proponowałbym jednak pozbyć się tego uczucia żalu bo to i tak na nic, ci ludzie są sami sobie winni, czy starsi czy młodsi, taki po prostu obraz naszego społeczeństwa. Ja mam takie przypadki w rodzinie też i do niedawna też mi było żal, ale zrozumiałem, że to tylko działa hamująco na mnie, a im
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
@kszaku: Tak, wstawanie z kolan tak mocno że wręcz położyli kraj do trumny.

Ja w ogóle straciłem nadzieję dla Polski, im dłużej żyję tym przekonuje się bardziej że jesteśmy głupim, chciwym, kłótliwym i małostkowym narodem.

Sprzedajnym i pełnym hipokryzji przede wszystkim, zawsze morda pełna górnolotnych frazesów a w praktyce wszystko na opak.

Te wszystkie zawieruchy w historii to nie były bo somsiad zły. Po prostu zawsze byliśmy słabi.
  • Odpowiedz
@Frasad: jest dokładnie jak piszesz, ale wokół większych miast widać już wpływ cywilizacji zachodu ( ͡° ͜ʖ ͡°) tak więc nie ma co tracić nadziei, to wszystko co sobą reprezentuje pis i zp jest w odwrocie, również z przyczyn naturalnych, postępu nie da się zatrzymać, trzeba tylko cierpliwości ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Beka z wszystkich popierających jeszcze tę bandę nieudaczników lub z symetrystow.

@lakukaracza_: czy jestem symetrystą, jeśli uważam, że PO było spoko, bo też kradło, ale przynajmniej nie r-------o gospodarki?
  • Odpowiedz
@lakukaracza_:
Przypomnij mi proszę jaki jest obecny stosunek Platformy do tego socjalu? Do symetrysty mi daleko, ale trudno mi dostrzec wiarygodność partii która najpierw (słusznie) krytykuje obrzydliwy pomysł dotowania patologii w celu kupna ich głosów, ale widząc że to działa nagle zmienia front i jest za.
Krytyka PO w tym aspekcie odnosi się do zakłamania, i zmieniania frontu by zrobić dobrze wyborcy, plus obaw że jak już wygrają wybory będą
Zgrywajactwardziela - @lakukaracza: 
Przypomnij mi proszę jaki jest obecny stosunek ...

źródło: comment_1633588332I7Tj6WaqkU5MQNzoO5nKCO.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@shelby0153: to chyba będą ostatnie legalnie wygrane. Teraz jeszcze jakoś dociągną do wyborów, dług jest ogromny, inflacja i presje płacowe będą coraz większe. Po wyborach domek z kart się może posypać, ale do kolejnych wyborów możemy już nie być demokratycznym krajem.
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela: no nie do końca. PO poparła 500+, tak samo zresztą jak wszystkie inne partie, z połową Konfederacji włącznie. Jeśli chodzi o inne pisowskie zmiany, są szanse, że je poprawią, przynajmniej w pewnym stopniu. Poprzednio umieli się zdobyć na niepopularne reformy, typu podwyżka wieku emerytalnego. Choć z drugiej strony m.in. przez te reformy przegrali, więc też mogą pójść w populizm.
  • Odpowiedz
@Replica:

no nie do końca. PO poparła 500+, tak samo zresztą jak wszystkie inne partie, z połową Konfederacji włącznie. Jeśli chodzi o inne pisowskie zmiany, są szanse, że je poprawią, przynajmniej w pewnym stopniu.

Wpis dotyczy socjalu i rozdawnictwa które PO otwarcie popiera, naiwnością i głupotą jest wiara że po wygranych wyborach zrobią inaczej niż utrzymanie tego i dawanie go jeszcze więcej.

Poprzednio umieli się zdobyć na niepopularne reformy, typu
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela: no właśnie moim zdaniem nie do końca tak jest, to znaczy wszyscy już deklarują utrzymanie 500+, bo bez tego ciężko będzie wygrać, natomiast PO jednak prowadziło sensowniejszą i bardziej odpowiedzialną politykę niż PiS. Zresztą wystarczy, że będą potrafili się dogadać z UE i dostaniemy wstrzymane środki i już będą lepsi niż obecne władze.

Generalnie nie ma partii, która nie popierałaby socjalu w jakiejś formie, nawet pół Konfederacji to robi.
  • Odpowiedz
@Replica:
Konfy też nie popieram jakby co. Chodzi mi raczej tutaj o sam fakt takiej nagłej zmiany narracji, że teraz już 500+ spoko, średnio to buduje zaufanie do tej partii, i jakoś niezbyt mi się chce wierzyć ze wygrają z pokusą pozostania u władzy kupując wyborców jak robił to PIS ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela: A to że PO nie ma pomysłu jak wygrać i co chcą sobą reprezentować, to prawda. Natomiast, mimo poparcia dla różnych plusów, moim zdaniem jednak są sensowniejsi niż PiS. I mimo wszystkich ich wad, lepiej (nie znaczy idealnie) potrafią rozwiązywać problemy związane z finansami państwa.
  • Odpowiedz
@Replica: Nie no wiadomo, że PIS to najgorszy rak jaki był w Polskiej polityce, i nawet chyba Konfa od nich lepsza, co nie zmienia faktu że kampania Platformy to typowe "nie uraźmy nikogo, wszystkim zróbmy dobrze" i tak właściwie nikt nie ma pojęcia jaką politykę oni zamierzają prowadzić, bo jeśli taką jak zapowiadają przed wyborami to będzie właściwie PIS 2.0 ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz