Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Szukam dobrego laryngologa w #warszawa od #zatoki ;) Raczej będę musiała zrobić #fess bo wyszły mi na tomografii torbiele :/ cykam się #operacja . Gdzie dobrze robią prywatnie takie coś i za ile mniej więcej? ;) Czy operacja jest konieczna w ogóle? Help :D
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@psi-nos: byłam wczoraj u laryngologa na nfz i dał mi skierowanie na operację i tylko krople do nosa sterydowe i zanim będę miała operację to mam do niego chodzić i będzie mi te krople tylko przepisywał w kółko. Powiedział, że to jedyne leczenie, a ja jestem spanikowana i nie wiem czy jest jakaś inna opcja, żeby to wyleczyć.
  • Odpowiedz
@czarnanoc: a masz bardzo dokuczliwe objawy? Myślę, że sterydowi możesz dać szansę, bo to nie zaszkodzi, a może na dłuższą metę prowadzić do poprawy.

No i jest kilka rzeczy do przetestowania moim zdaniem. Sam z zatokami mam różnie i już w życiu trochę wypróbowałem. Mogę szczerze polecić (najlepiej wszystko razem spróbować, nie jest tego dużo):
- woda morska hipertoniczny, spray, najlepiej kupić 100ml i sobie rano i wieczorem czyścić
- inhalacje olejkami (miska z gorącą wodą + olejki). Jest dużo nadających się do tego olejków i oprócz tego że wspomagają oczyszczanie większość jest silnie antyseptyczna. Jak chcesz spróbować to podrzucę ci jakie olejki będą spoko
- kapsułki zawierające olejki. W Polsce dostępny jest Soledum, zawiera tylko jeden składnik z eukaliptusa. W Niemczech mają super tabsy które podobno lekarze często przepisują - gelomyrtol - kilka olejków, te najbardziej polecam, ja kupowałem w jakiejś aptece która bez problemu wysłała do Polski za
  • Odpowiedz
  • 1
@psi-nos: właśnie spływa mi sporo z zatok ;) miałam bardzo dokuczliwe bóle głowy, ale od kiedy mi spływa z zatok to już co raz rzadziej są. Nie chcę operacji. Wypróbuję wszystko co możliwe ;) Napisz mi jakie olejki stosować ;) dałeś mi nadzieję ;) dziękuję!
  • Odpowiedz
@czarnanoc: z olejków mój ulubiony to eukaliptus i jest stosunkowo delikatny dla nosa, można używać spore ilości. Do inhalacji może być taka kombinacja:
10 kropel ekualiptusowy
3 kr. miętowy
3 kr. sosnowy
3 kr. tymiankowy
Do miski z gorącą wodą, nad to głowa, na głowę ręcznik, zamknięte oczy i się inhalujesz :) Swojego czasu używałem do tego Olbas Oil, ale moim zdaniem własne mieszanki są lepsze i nie zawierają salicylanu
  • Odpowiedz