Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@Wujek_Fester: Jedyne co bym zmienił w treści email to w ostatnim akapicie zamiast pytać o stawkę, napisał że możesz dalej rozmawiać ale dostępny jesteś np. za 30k. Z bardzo prostej przyczyny są stanowiska na które nie ma widełek, a rekruter idzie z tym wyżej do menago dla którego jest ta rekrutacja który na podstawie konkretnego CV/profilu z LinkedIn potwierdza czy będzie gotów tyle zapłacić jeśli zdecyduje Ciebie zatrudnić. Nie ma
  • Odpowiedz
@powaznyczlowiek: Szkoda ze nie byles na mojej rekrutacji, gdzie Pani z HR podjarana, jakies prezentacje czym zajmuj sie firma, chce puszczac, jakby miala zaraz dojsc...

Na co ja, ze w sumie nie obchodzi mnie co robi ta firma, i jak dlamnie moga produkowac b---y dla korei polnocnej, ja tu dla ciekawego stacku technologicznego przyszedlem.

Takiego zapowietrzenia i pokerface to jeszcze nigdzie nie widzialem xD Panience z HR to chyba zlamalem/rzeczywistosc
  • Odpowiedz
I nie zrozum mnie źle, bo może odbierzesz to co pisze jako wazeliniarstwo czy jakąś propozycję uniżenia się. Niestety tak działa świat i trzeba z ludźmi gadać tak jak tego oczekują żeby osiągnąć to czego ty oczekujesz

@powaznyczlowiek: to dość mocno reguluje rynek i sytuacja na nim. Jeśli jesteś fachowcem i takich ofert dostajesz w tygodniu kilka, to sorry ale w końcu nie chce ci się "przedstawiać od dobrej strony"
  • Odpowiedz
góry zakłada że się nie dogadamy przez kasę i w ogóle stawia to na pierwszym miejscu t

@powaznyczlowiek: ziomek faktycznie napisał maila pretensjonalnym tonem ale co ma stawiać na pierwszym miejscu? owocowe czwartki?

ale o ile lepiej by było jakby taki kandydat pogadał np przez telefon

@powaznyczlowiek: czemu wszyscy rekruterzy chcą gadać przez telefon zanim przedstawią jakiekolwiek szczegóły? po co masz mi zawracać głowe pracą w której dostane
  • Odpowiedz
  • 1
@golagolagola Nie napisałem, że chcę, tylko że rozważam. Tak naprawdę jestem do UK przywiązany jeszcze przez 1.5 roku (emerytura po 10 latach) a później się zobaczy - bo jeżeli będę w stanie kupić dom w Kartonlandii za gotówkę (a pewnie będę) to być może się przeniosę, tylko i wyłącznie z tego powodu że mama robi się coraz starsza. Tak naprawdę po tym jak wyprowadziłem przez z Kartonlandii przez 6+ lat jakoś
  • Odpowiedz
@golagolagola: Zapytałeś się "To dlaczego chcesz pracować na terenie Polski?" to odpisuję.

Co do drugiej części wypowiedzi to moim zdaniem wychodzi z Ciebie ta część wychowania Kartonlandii, której sam byłem poddany, której szczerze nienawidzę i z której pozbycie się zajęło mi lata. Od kiedy wchodzę z przysłowiowego buta zamiast nieśmiało demonstrować poczucie własnej wartości in skille, żyje mi się sto razy lepiej niż w w chlewie obsranym gównem, w jakim
  • Odpowiedz
@Wujek_Fester: Ziomus co Ty się tak uparłeś na nazywanie Polski Kartonlandią. Dziwnie się to czyta, jakby niezły frustrat w Tobie siedział i trochę śmiał się przez łzy. Nie przekonuj mnie, ze jest inaczej. Byłem w UK ponad 16 lat, emka odrobiona, paszport jest także możesz mnie traktować jako starszego kuzyna. Jak zrobisz paszport to jeszcze bardziej będziesz chciał wyjechać do tej jak ją nazywasz Kartonlandii. Znam to z autopsji. Jak
  • Odpowiedz
  • 0
@patrykard: jedyną motywacją za tym stojącą jest parę osób z rodziny które jeszcze tam mieszkają . Samego kraju jako takiego zwyczajnie nie lubię, bo więcej mam złych niż dobrych doświadczeń. Ot, życie.

Kartonlandią nazywam Polskę od czasów, kiedy aby załatwić proste sprawy musiałem bić taką pianę, że dochodzilo aż do najwyższych szczebli - bo szeregowi pracownicy w urzędach i sądach mieli wywalone na wszystko, łącznie z terminami.

Freelancerka mi nie
  • Odpowiedz
@Wujek_Fester: to w takim razie życzę Ci abyś nie musiał wracać do naszego kraju. Wszystkim będzie lepiej jak zostaniesz tam, gdzie jesteś szczęśliwy. Co do rodziny to oni i tak relatywnie niedługo pomrą. Nie martw się o nich, wchodź z buta w życie, żyj jego pełnią i może jeszcze ! mniej wykopu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Wujek_Fester: widac że masz problemy w „swoim raju” skoro jednak myślisz o powrocie, gdyby to było tylko kilka osób z rodziny to raczej nie wywracałbyś całego swojego życia dla nich. Żyjesz dla siebie, rodziny za 15 lat możesz już nie mieć i zostaniesz sam. Obawiam się jednak, że dopadł cię syndrom robaczka za granica, wydaje mu się ze złapał pana Boga za nogi bo nie zarabia minimalnej w kraju w
  • Odpowiedz
@golagolagola: Obawiam się, że musisz jeszcze trochę poćwiczyć tworzenie profili osób z jakimi piszesz w sieci - za mało odniesień do faktów o jakich wspomnieli, za dużo założeń nie mających pokrycia w wypowiedziach - i chybiłes w każdej kwestii.

Tak się składa, że jestem dośc mocno związany z kilkoma osobami ze swojej rodziny i chęć zwiększenia częstotliwości kontaktów jest jednym z czynników jakie mogą mnie ciągnąć (a część z tych
  • Odpowiedz