Wpis z mikrobloga

Równo DWADZIEŚCIA LAT TEMU wyemitowano pierwszy odcinek serialu "Scrubs" znanego u nas dzięki nieoczywistemu tłumaczeniu jako "Hoży doktorzy". Dokładnie 2 października 2001 roku doktor John Dorian sprowadził na siebie gniew bogów psując jedne z drzwi w szpitalu "Świętego serca". I który to gniew nękał go przez 8 wspaniałych sezonów.

Jeżeli uznamy, że 9 sezon nigdy nie istniał, to świętujemy dzisiaj rocznicę najlepszego serialu komediowego XXI wieku. I jednego z najlepszych bez podziałów na kategorie.

#scrubs #seriale
2aVV - Równo DWADZIEŚCIA LAT TEMU wyemitowano pierwszy odcinek serialu "Scrubs" znane...

źródło: comment_1633166511c8xG665WkcgBs6PIM6yezP.jpg

Pobierz
  • 67
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@2aVV: Jako ciekawostkę ( może dla niektórych oczywistą, ale sam ją odkryłem niedawno ) powiem że polski tytuł to nie heheszkowy błąd, bo hoży jest prawdziwym słowem w języku polskim, rozwaliło mi to mózg, przez tyle lat myślałem że to po prostu głupie tłumaczenie xD
  • Odpowiedz
  • 23
@2aVV Na Spotify (i pewnie gdzieś w necie też) jest do odsłuchania podcast "Fake Doctors, Real Friends", w którym Zach Braff i Donald Faison omawiają każdy odcinek spośród wszystkich sezonów Scrubs oraz wtrącają różne ciekawostki z produkcji serialu. Gościnnie występują też bohaterowie serialu tacy jak Sarah Chalke, John C. McGinley oraz twórca Bill Lawrence.

Gorąco polecam ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@2aVV: właśnie po raz kolejny jestem w trakcie odświeżania całego serialu. Ojezu najlepszy mix sitcomu, z poważnymi tematami na świecie. Chyba jako jedyny serial wywołał u mnie prawie tyle samo łez co śmiechu
  • Odpowiedz
@2aVV: Zach Braff wykazał się w tym serialu swoją niezwykłą kreatywnością. Poza kilkoma drażniącymi wątkami humor zastosowany przez Zacha jest genialny. Moim zdaniem Sarah Chalke popsuła swoją grą poziom tego serialu. Na zupełnie przeciwnym biegunie John McGinley, który w mojej opinii wykreował lepszą postać niż sam Hugh Laurie.
  • Odpowiedz