Wpis z mikrobloga

W temacie typa, u którego w mieszkaniu znaleziono wczoraj 150 pocisków artyleryjskich

Wywiad z sąsiadką:
- Znała pani tego człowieka?
- Oczywiście, doskonale. Bardzo grzeczny, uprzejmy, miły i rozmawiał i "dzień dobry" codziennie jak go widziałam przecież.

https://www.facebook.com/wwwKrakowPL/posts/4942128725814731

Memy stają się rzeczywistością :D

#krakow #heheszki
goferek - W temacie typa, u którego w mieszkaniu znaleziono wczoraj 150 pocisków arty...

źródło: comment_1633004221XVf0TlQ1MOSQ8wprBLyiRM.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@goferek: czyli w sumie wystarczy starym babom z bloku dzień dobry mówić i jesteś kryty. A jeszcze jak się w kościele pokażesz to już święty człowiek.
  • Odpowiedz
  • 0
@goferek nie rozumiem tego zwyczaju mowienia nieznajomym dzień dobry tylko dlatego ze mijamy ich blisko domu. W ich oczach pewnie jestem przestepca bo nie powiem dzien dobry starej rapszli mieszkajacej 500m dalej na tym samym osiedlu
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@goferek: Moim zdaniem są dwie opcje w takich sytuacjach:
-albo ci goście są naprawdę mili, żeby nikt nie nabrał podejrzeń
-albo sąsiedzi nie chcą się bawić z policją, bo jeszcze wyjdzie, że coś wiedzieli i nie zgłaszali i też mogą być ukarani

Pewnie w większości przypadków to drugie
  • Odpowiedz
@goferek: co ciekawe, pisalam z kolezanka z Hiszpanii o jednej sprawie morderstwa w jej kraju. Gdy napisala, ze wszyscy byli w szoku i mowili "byl mily, zawsze mowil dzien dobry" to nie powiem, smiechlam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Nie dziwię się, że nie rozumiesz zwykłej grzeczności, skoro jakąś losową babcię nazywasz starą raszplą bez powodu. Polska, kraj tak smutny, że nawet z "dzień dobry" ktoś robi problem.

@573188224813358837318: tak bo nie widzę powodu spoufalać się z obcymi mi ludźmi. Rozumiem powiedzieć cześć do znajomego ale witać się każdym człowiekiem? W centrum handlowym też się kłaniasz wszystkim? Przecież mieszkacie w tym samym mieście.
  • Odpowiedz