Wpis z mikrobloga

• 2
@reddin nie, raczej jestem cichy i spokojny. Pisałem zresztą że na polskich drogach problem jest to że ludzie nie myślą o własnym bezpieczeństwie a tym bardziej innych a ty mi wuskakuejsz że myślę tylko o sobie. Nawet ratując życie rowerzyście myślę tylko i sobie popatrzcie jak dużo można się o sobie dowiedzieć na wykop
  • Odpowiedz
nie, raczej jestem cichy i spokojny. Pisałem zresztą że na polskich drogach problem jest to że ludzie nie myślą o własnym bezpieczeństwie a ty mi wuskakuejsz że myślę tylko o sobie. Nawet ratując życie rowerzyście myślę tylko i sobie popatrzcie jak dużo można się o sobie dowiedzieć na wykop

@Lardor: Ciekawe jest to, że sobie dopowiadasz coś czego nie napisałem.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@reddin: na pewno jakby jeszcze 50 km/h dołożył do prędkości, to byłoby ok i nic by się nikomu nie stało.
Beemwó to nie szkoda, ale za zabitych pasażerów to powinni po kierowcy debilu j-----m zlicytować jego majątek na rentę dla rodzin ofiar.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@pilot1123: a jak przeżyjesz, to mimo jeżdżenia potem już tylko na wózku, to wygra w sądzie, bo jest adwokatem i plebs nie będzie mu w drogę wjeżdżał
  • Odpowiedz
W 2020 roku rowerzyści uczestniczyli w 3 768 wypadkach drogowych,

rowerzyści przyczynili się do powstania 1 396 z nich. 1830 powstało zaś z winy tylko kierowców samochodów osobowych.

@reddin ty dalej wierzysz w policyjne statystyki? Nie widziałeś np. tej sprawy, jak baba WBIEGŁA na przejście dla pieszych zza stojącego samochodu, tuż przed nadjeżdżające powoli auto? Kierowca nie miał szans wyhamować. Policja uznała winę kierowcy, sąd też. Dopiero po latach wyrok uchylono
  • Odpowiedz
@reddin p---------e, nie chodzi o to, że to była jedna sprawa, ale o to, że ewidentnie baba tam wbiegła pod auto, a policja uznała winę kierowcy, później sąd też. Ilu ludzi ma pieniądze i czas, żeby się latami o to sądzić? Ilu ludzi ma kamery, żeby udowodnić niewinność? Tamta sprawa to dowód na to, że statystyki to fikcja.

Każdy kierowca ma nieporównywalnie trudniejsze zadanie niż pieszy, żeby zachować bezpieczeństwo, więc porównania
  • Odpowiedz
@reddin każda duża zmiana przepisów na początku powoduje bezpieczniejszą jazdę, zero zaskoczenia. Zobaczymy za jakiś czas. Szczególnie że teraz sporo pieszych jeszcze nie wie, że ma pierwszeństwo i dopiero za jakiś czas się będą w---------i pod koła.
  • Odpowiedz