Wpis z mikrobloga

@reddin: ogólnie ja się boje rowerzystów od pewnego razu gdy miałem przed sobą, przejście dla pieszych gdzie powinien przeprowadzić rower. Pojawił się znikąd prowadziłem autobus przegubowy i zmusił mnie do nagłego hamowanie gdzie wywrócili mi się wszyscy ludzie w pojeździe. Gdyby nie moja reakcja to pan samolub rowerowy mógł by się pożegnać z życiem. Tak, że ja obserwuje co się dzieje z obserwacji własnym okiem niż statystyk.
  • Odpowiedz
zdarza mi się jeździć rowerem po mieście.

@Lardor: Zdarza się to nie jest jeździć. Zapraszam do 3 miasta, przejedziemy się razem rowerem, jak żaden kierowca w ciągu 2 h i 40 km po mieście nie popełni na nas wykroczenia, płacę Ci 200 zł.
  • Odpowiedz
@reddin: no cóż ja kierowców również nie bornie. Patrzę na siebie gdzie zawsze prowadzę pojazd przepisowo i staram się być pomocny na drodze. Niestety najczęstrze hamstwo spotyka mnie ze strony rowerzystów i dla tego nie mam zaufania do tego grupy. Często robią manewry naperzewidywalne łamiące przepisy i narażające ich własne życie. Szczególnie jak przypomnę sobie sytuacje z tego miejsca dwa lata temu na Jesień. Wieczór deszcz pada ciemno, a tu
Lardor - @reddin: no cóż ja kierowców również nie bornie. Patrzę na siebie gdzie zaws...

źródło: comment_1632997392wveVVmO7nC73HA6HOKCz16.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@reddin: Po prostu ogólnie ludzie nie umieją dbać o własne bezpieczeństwo. Pamiętam, też raz jak jechałem wioską dość późno daje długimi a tam 3 facetów idzie na czarno ubranych bez kamizelki środkiem drogi. Żadnego oświetlenia w pobliżu, aż się zatrzymałem i typów opierniczyłem. Tak jak piszę wystarczy myśleć nie działać na pośpiech i wypadków nie będzie tyczy się to wszystkich uczestników drogi.
  • Odpowiedz
Niestety najczęstrze hamstwo spotyka mnie ze strony rowerzystów

@Lardor: Jesteś uprzedzony, bo głównie jeździsz samochodem, czy tam autobusem i ciągle ci rowerzyści nie pasują. Czasem przejedziesz się rowerem i uważasz, że masz pojęcie o zachowaniu kierowców wobec rowerzystów. Statystyki ci nie pasuję, film nie pasuje, ty masz chłopski rozum i tylko chłopskiemu rozumowi ufasz.
Ja jeżdżę dużo rowerem i co chwilę jakiś kierowca chce mnie zabić. Co potwierdzają statystyki i
  • Odpowiedz
  • 2
@reddin pisze z własnego doświadczenia a ty z własnego i tyle typie. Narzucasz mi jak byś miał mi to ta złe. Szczególnie że na drodze nie chce zrobić nikomu krzywdy
  • Odpowiedz