Wpis z mikrobloga

Mirki macie jakiegoś polecanego doradcę kredytowego od #kredythipoteczny w #lodz bo byłem z polecenia z biura podesłała mi baba jeszcze raz te same wyliczenia na maila i tak p------a wszystko, że już sam nie wiem czego się spodziewać mam, bo ogólnie wychodzi że lepiej byłoby mi mieć 15% wkład niż 20% co wydaje mi się jakoś mało możliwe, ale może faktycznie się tak nie znam na tym aż tak bardzo, odezwać ma się dopiero po urlopie, ale nie wiem kiedy, bo tego mi już nikt nie powiedział XD
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sked: Z LDZ to nie mam, ale mogę polecić @marcpol

@Xune: Dziękuję za polecenie.

Mirki macie jakiegoś polecanego doradcę kredytowego od #kredythipoteczny w #lodz bo byłem z polecenia z biura podesłała mi baba jeszcze raz te same wyliczenia na maila i tak p------a wszystko, że już sam nie wiem czego się spodziewać mam, bo ogólnie wychodzi że lepiej byłoby mi mieć 15% wkład
  • Odpowiedz
@sked
Wszystko zależy od tego do ilu ofert będziesz miał dostęp biorąc pod uwagę zarobki, typ zabudowy, formę zatrudnienia czy zdolność. Bardzo rzadko oferta na 15% wkładu będzie lepsza od tego na 20%. Biorąc pod uwagę najlepsze oferty 20% wkładu oznacza ofertę tańszą o około 0.6-.0.7 p.p.

Jeśli chodzi o polecenie specjalisty, mam świetny kontakt do Łodzi, osoba zajmująca się tematem od 15 lat. Sam mogę wprowadzić Cię w temat, pracujemy
  • Odpowiedz
To jest co mi wysłała, na spotkaniu dzień wcześniej dostałem trochę inną "ofertę" bo różnica była w wycenie mieszkania - te same oferty i było od 700 zł, w jednym banku marźa była 2.15 zamiast obecnych 2.45%, no i tutaj przy 15% doliczone jest niby to ubezpieczenie niskiego wkładu dla banku z marżą 2.45 (+0.25%)
sked - To jest co mi wysłała, na spotkaniu dzień wcześniej dostałem trochę inną "ofer...

źródło: comment_163276687160PvjU7LorwFbSXJtbLyLZ.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@marcpol @droetker4: ogólnie stwierdziła, że poda mi tylko 3 banki, bo do tylu się składa zazwyczaj, że po co więcej i takie tam. Tak zawsze słyszałem, że im większy wkład tym lepsza oferta, więc albo coś powaliła przy założeniach, albo faktycznie dla banku wkład rzędu 15/20% to taka sama marża, bo tutaj dla 20% marża dla jednego banku jest nawet większa.
Nie wiem czy miała na mnie aż tak
  • Odpowiedz
Zajmujemy się kompleksową obsługą finansową, mamy drugi największy na rynku udział w kredytach. Oprócz tego jeśli chciałbyś się dokształcić w temacie opublikowałem cykl poradników kredytowych.

@droetker4: Phinance ma wiecej wypłaconych hipotek niż Notus? Jakoś nie chce mi sie w to wierzyć :)
@sked: jak chcesz to odezwij sie na priv, chetnie was połącze :)
  • Odpowiedz
@sked: jak chcesz to sprawdzę Ci te oferty. Jestem z Krakowa ale do Łodzi mogę podjechać bo nie ma już odcinkowego pomiaru prędkości na A1( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@sked: Symulacje, które tutaj umieściłeś to Pekao SA w ofercie z CPI (ubezpieczenie utraty pracy) i prowizją, Millennium w nietypowym wariancie, bez wpływu wynagrodzenia oraz prawdopodobnie PKO BP z ręcznie podniesioną prowizją (n/c).

Kredyty hipoteczne są skomplikowanym produktami. Oprócz podstawowych parametrów jak marża i prowizja występuje w nich szereg obowiązkowych ubezpieczeń (pomostowe, niskiego wkładu, nieruchomości) i fakultatywnych produktów (ubezpieczenie na życie, spłaty kredytu, karta kredytowa, konto z wpływami itp.). Teoretycznie
  • Odpowiedz
  • 0
@marcpol: Mam konto w Millenium z którego korzystam na bieżąco, także może to ma jakiś tam wpływ. Ciekawie brzmi PKO Bp bo wychodzi jakby chciała sobie zarobić ekstra.
Co do kredytu, wolę wziąć na te 25 lat mieć niższą ratę i nadpłacać co miesiąc 3/4 lub 1 ratę więcej, więc tutaj aż tak odsetki chyba nie będą ważne, bo część mnie ominie zwyczajnie. Nie mam problemu przejść do innego banku,
  • Odpowiedz
Mam konto w Millenium z którego korzystam na bieżąco, także może to ma jakiś tam wpływ.

@sked: Nie ma to wpływu na warunki kredytu. W Millennium standardowa marża wynosi 2,6% przy 20% wkładu lub więcej. W przypadku posiadania lub założenia konta wraz z kartą debetową marża ulega obniżeniu o 0,3 p.p. i wynosi 2,3%. W przypadku posiadania lub założenia konta wraz z kartą debetową oraz przekierowaniu wynagrodzenia na to konto marża obniżana jest o 0,5 p.p. i wynosi 2,1%.

Co do kredytu, wolę wziąć na te 25 lat mieć niższą ratę i nadpłacać co miesiąc 3/4 lub 1 ratę więcej, więc tutaj aż tak odsetki chyba nie będą ważne, bo część mnie ominie zwyczajnie. Nie mam problemu przejść do innego banku, jeśli to ma spowodować niższą marżę, jakieś ichniejsze ubezpieczenia - tu już zależy czy się będzie kalkulowało czy lepiej byłoby wziąć z zewnątrz. Ogólnie jak mi to napisałeś to co mi przedstawiła jest po prostu średnie i dałoby radę znaleźć coś
  • Odpowiedz