Aktywne Wpisy
TrudnyMinus +4
Rosja jest ogromna, wiadomo że nie są w stanie bronić całych swoich terytoriów - brakuje ludzi. Z drugiej strony, tylko tym co mają w samym Kaliningradzie mogliby 3/4 Polski podbić... ale wykopek jeden z drugim dalej będzie się wyśmiewał, bo największy kraj na świecie nie jest w stanie bronić swojego każdego metra kwadratowego.
#ukraina #wojna
#ukraina #wojna
panzerfucker +172
Dzisiaj dzwoni mama z informacją że odebrała list polecony do mnie, a w nim polecenie wskazania osoby która prowadziła samochód (który już nie był mój od miesiąca) i przekroczyła prędkość.
Dzwonię do urzędu i pytam jak to jest, dlaczego ten pojazd ciągle na mnie wisi?
Pani na to że będzie wisiał dopóki nowy właściciel go nie zarejestruję..
A może go sobie nie zarejestrować nawet i z 10lat bo kara do 1000pln o ile w ogóle dostanie.
A do tej pory wszystkie mandaty itd będą przychodzić poleconym na adres mojego zameldowania, gdzie jesteś może 4x w miesiącu, mama nie zawsze w domu, a listonosze jak to listonosze cyk awizo.
I teraz nie odbiorę jakiegoś listu, urząd skarbowy odezwie się za pare lat robiąc mi egzekucję na koncie bankowym, zajebiście.
#zalesie #gorzkiezale #polska
Komentarz usunięty przez autora
leć na przyrke bo juz po dzwonku. Nara
Nr telefonu też można mieć tylko 1?
@wytrzzeszcz: moim zdaniem kończyłby się wolniej, bo teraz to samo auto w swojej historii ma kilka blach, a rzadko ktoś na siebie ma więcej niż 2-3auta. Więc nawet przy takim założeniu numery wchodziłyby wolniej niż w zbywaniu/nabywaniu pojazdów
Właśnie chodzi o to, żeby tablice dowiązać tylko do właściciela. Wtedy zbywasz tylko auto i nie dostajesz mandatów za kogoś, bo on nie zgłosił nabycia w terminie i jeździ na Twoich blachach
Skoro wyrabiasz prawko, to co za problem do tego pierwsze tablice
@PamietamOrzechon: O różne rzeczy. Czasami o to, że samochód lepiej jest sprzedać na części niż w całości na złom, czasami, żeby robić jakieś nie do końca legalne rzeczy... Ciężko ustalić.
@Szawagier: Jeśli zgłosiłeś sprzedaż, to nie jest twój. Ja swój samochód sprzedałem i ktoś nim zdążył podpaść policji (nie mówią dokładnie co). Pokazałem umowę sprzedaży i po problemie.
tak jak do tej pory - domniemanym sprawcą jesteś Ty, ale skazujesz jeśli ktoś inny prowadził
przekładasz z auta do auta. Jeśli jedziesz po nowe, to raczej nie wracasz kierując dwoma
Tak jak pisze @moll dwóch samochodów naraz nie będziesz prowadzić. Więc możesz mieć i 10 pojazdów na podwórku. Odpowiednie ramki do szybkiej podmiany i tablice sobie w minutę przepinasz do którego ci pasuje.
A jak chcesz komuś użyczyć pojazd, a on zapomniał, jest z innego kraju itp. to będzie na tych samych zasadach co obecnie. Jak masz chęć to możesz wyrobić kolejne tablice na
@Shatter: Kolega wiezie swoje swoje tablice bo on będzie prowadził jedno z aut. I tak się już robi;) Znam parę osób które tak już nieraz kupowali samochody niezarejestrowane lub wyrejestrowane (jest pewna grupa pojazdów którą można czasowo wyrejestrować). Oczywiście kwestię legalności skwituję emotikonką ;) Ale w sumie, tak jak wyżej piszesz, dużo lepiej przypisać na stałe tablice do samochodu.
Jakby kupujący przy zakupie przy sprzedającym mógł w jakiejś aplikacji zgłosić nabycie pojazdu to by było zajebiste. Ja bym jeszcze sprawdził w swojej czy to przeszło i bajka. Rozmarzyłem się;)
Niby tak samo zaznaczasz czy będą inni kierowcy, ale nie słyszałem o