Wpis z mikrobloga

@kawa_z_kota: miałem dokładnie ten sam dylemat. Dla wygody (kieszenie, noszenie tego ze sobą) wolałem mini, ale mimo wszystko ta bateria mogłaby mnie do szału doprowadzić... Ostatecznie, większa bateria, 120Hz, więcej RAMu, jaśniejszy ekran, lepsze obiektywy przekonały mnie do Pro. Chociaż nadal czuję, że będę żałował, że nie poszedłem w mini ;) Pro jest cięższy od wszystkich flagowców jakich w życiu używałem, a i ta wyspa z obiektywami - szpetna w cholerę.
@ksiak: korzystałeś kiedyś z ekranu komórki 120Hz? :) To proponuję abyś to zrobił. Dodatkowo 120Hz będzie tylko wtedy gdy będzie to potrzebne. Odświeżanie będzie adekwatne do potrzeb w danym momencie - od 10 do 120 Hz. Poprzednie iPhone'y (i 13 nie-Pro) cały czas lecą 60Hz, więc w teorii mogą zużywać baterię szybciej... w teorii naturalnie, w praktyce jeszcze ciężko powiedzieć.
: korzystałeś kiedyś z ekranu komórki 120Hz? :) To proponuję abyś to zrobił.

@jedermann: nie, nie widzę sensu tak jak nie widzę sensu pakować więcej niż FHD do telefonu. Niepotrzebnie zużywa to baterię.

Odświeżanie będzie adekwatne do potrzeb w danym momencie - od 10 do 120 Hz

@jedermann: Wiem, to akurat jest dobra rzecz.
@jedermann: nie, nie widzę sensu tak jak nie widzę sensu pakować więcej niż FHD do telefonu. Niepotrzebnie zużywa to baterię.

@ksiak: no i to jest dobre - każdy wybiera to co mu odpowiada ;) Ja wolę 120Hz i ostry obraz, gdzie nie widzę pixeli, ale też nie płakałem jak miałem 60Hz i rozdzielczości zbliżone do FHD.
@ksiak: wszystko zależy od rozmiaru ekranu i dystansu z jakiego się patrzy, ale jestem skłonny się z Tobą zgodzić ;) co do naiwnych, o których wspominasz - dawno nie słyszałem aby ktoś wybierał konkretny model telefonu dlatego, że ma rozdzielczość QHD+ zamiast np. FHD.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@ksiak: idź sobie do jakiegoś marketu i obczaj jak wygląda 90/120 Hz. To nie jest subtelna różnica, to widać od razu. Od roku mam telefon 120 i jak ostatnio oglądałem iPhony (i inne marki) to było ogromne zdziwienie co ten ekran tak laguje xD Dla mnie to jeden z przełomowych ficzerow ostatnich lat.
idź sobie do jakiegoś marketu i obczaj jak wygląda 90/120 Hz

@RufuSx: ale w jakim celu, możesz mi to wytłumaczyć? Co mi da te 120Hz na telefonie? Emoji w sms będą płynniejsze?
@ksiak: każda animacja, przejście ekranu, scroll wyglądają o wiele lepiej. Wszystko jest płynne i bardzo przyjemne dla oczu. Ja widzę ogromną różnicę i po 60Hz nigdy już nie sięgnę. EOT.
@kawa_z_kota: Dla mnie od 12 bryła jest mega nieporęczna, wcześniej X super leżał w dłoni, 12 przez ścięte ramki kiepsko trzyma się w dłoni.
Rodzicielka ma 12 pro max i to już nie idzie w ręku normalnie trzymać a dłonie mam spore. Wszystko przez kanciaste ścianki, dlatego sam śmigam na miniaku.
@kawa_z_kota: ja wybrałem pro. Mini to rozmiar idealny do mojej dłoni, ale dużo latam po internetach z telefonu i mam już dość tych wszystkich gównostronek upierdliwych na małym ekranie. Do tego chciałem najlepszy apart z oferty aplu i czas pracy na baterii, ale max był zbyt duży.
@ksiak: @RufuSx: mnie osobiście wkurza to, że nie da się czytać przewijanego tekstu. Może ktoś powie, że się da, ale dla mnie tekst jest po prostu rozmyty, co mnie wkurza. Przy 120Hz ten problem nie występuje.