Wpis z mikrobloga

Wy się p-------------e do niestniejacych problemów. O ile ekipy nie lubię to wasza ignorancja jest głupia. Pies domowy potrzebuje maty żeby miał się gdzie załatwić gdy nie ma właściciela co by go na dwór wyprowadził. Ale co wy tam możecie wiedzieć jak siedzicie w piwnicy i jedyne zwierzeta jakie macie to pająki pod łóżkiem
#friz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szmaciarzqlaku: ty no nie wiem. Mój pies jak zostaje sam w domu jakoś nie szcza pod siebie, bo ma zapewnione długie spacery przed dłuższym pobytem samemu. Ale to trzeba chcieć zajmować się psem, a nie traktować go jako free content na instagrama
  • Odpowiedz
@szmaciarzqlaku: zgadzam sie. Nie ma co sie d---------c do tego. Przeciez to normalne jak oni maja kota i psy w domu + jeszcze z psem dzodzo czy ktos przychodzi. I nie zapominajmy, ze ten pies karla jest jeszcze bardzo mlody to normalne, ze wola miec mate w domu niz zeby sikaly na meble... Jak ktos ma problem z tym, ze maty maja w domu to chyba nigdy nie mial psa
  • Odpowiedz
  • 0
@natanyaach to są maty dla psów które nie są w stanie wytrzymać paru godzin bez wyszczania się. Zresztą jak pada deszcz wieje wiatr to też wolałbym żeby pies załatwił się na macie niż z nim wychodzić a potem go myć bo się cały ubrudzi na takiej pogodzie.
  • Odpowiedz
@szmaciarzqlaku: oczywiscie, ze jest ktos kto moze z nim wychodzic tylko nikomu sie nie chce. Weroniczka potrafi lezec kolo zaszczanej maty zamiast z psem wyjsc. Lepiej rozscielic mate, wlaczyc serial i obzerac sie chipsikami a na insta pokazywac jak to kocha pieska bo go glaszcze..
  • Odpowiedz
@szmaciarzqlaku: tak ogłupiła tego psa, pies nie ma radosci ze spacerow, poznawania nowych terenow, obwachiwania nowych miejsc itd. Skazany jest tylko na tego glupiego kota przez, ktorego jeszcze glupszy jest xD
  • Odpowiedz
  • 0
@corryand pies nigdy nie zatraci radości że spaceru. Mam dwa psy w domu i nie uważam, że je zaniedbuje a pomimo to mata jest rozłożona. Ty masz psa/psy i wiesz z własnego doświadczenia o czym piszesz czy tylko ci się wydaje i postanowiłeś się podzielić, a że teraz jest czas hejtowania ekipy to i parę plusików wpadło ( ͡º ͜ʖ͡º)?
  • Odpowiedz
@szmaciarzqlaku: Miałem psa przez 18,5 roku niestety juz ze starosci zmarł. I z doswiadczenia moge powiedziec, ze mat nie bylo wtedy, psy zalatwialy sie jak normalnie przystalo na dworze i nie bylo wiekszej radosci niz wyjscie na dwor dla psa. Nawet na plasterek szynki tak sie nie cieszyl. A ten pies tylko zamkniety w domu siedzi, czasem go na ogrod wypuszcza a poza dom to chyba raz od swieta wyjda
  • Odpowiedz
@szmaciarzqlaku: no patrz, mam psy odkąd pamiętam, małe, duże, średnie, i raz mi się zdarzyło by którykolwiek załatwił swoją potrzebę fizjologiczną w domu (było to w pierwszy dzień jego pobytu u mnie). Więc chyba się da.
Mata powinna być środkiem doraźnym, a nie alternatywą dla spacerów.
  • Odpowiedz