Wpis z mikrobloga

W domowych warunkach lepiej zrobić z trybowanych udek z kurczaka. Z innego mięsa lepiej zrobić adana kebab.


@paramyksowiroza: podzielisz się przepisem?
Adana kebab robiłem na grillu, nie było źle ale smak trochę inny
@Pienio69: Jeśli adana kebab będziesz skrawał cienkie plasterki co dwie minuty, smak powinien być podobny.
Smak tkwi w technologii przygotowania.
To nie jest tak, że wsadzisz wołowe mięso do piekarnika i samo się zrobi, bo tutaj chodzi o to, żeby często skrawać te zbrązowiałe warstwy.

W domu najłatwiej odwzorujesz kebaba drobiowego, ale jego tego polecam robić na grillu elektrycznym, albo patelni.
Do kurczaka używam zwykłej przyprawy "kebab" i wychodzi podobne jak
paramyksowiroza - @Pienio69: Jeśli adana kebab będziesz skrawał cienkie plasterki co ...

źródło: comment_1632161553BdziwHP0QNYUVu1YCdZpcH.jpg

Pobierz