Wpis z mikrobloga

@koneser_mandaryniarz: najlepsze jest to że wątki SciFi są poruszane chyba tylko w serii Might & Magic a w strategicznych Herosach wszystko wskazuje na to że mamy zwykły świat fantasy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@aksal89: to wtedy mieli dodać miasto Forge? Szkoda że wyszło jak wyszło. Gdyby od początku w grze były jakieś wątki kosmicznego PostApo było by inaczej, a tak mieliśmy konsekwentnie grę kreowaną na zwykłe fantasy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@isea: tak, wtedy ( ͡° ͜ʖ ͡°) też się nie dziwię, bo jak pierwszy raz usłyszałem o Forge, to też się oburzyłem, ale po zapoznaniu się z historią zacząłem żałować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@koneser_mandaryniarz: kreeganie (czyli inferno) przybyli na ziemię na meteorycie, trafili w krainę eolf(kraina niziolkow) i przybrali wygląd demonów bo tych najbardziej bali się ludzie.
Arcydiably zawdzięczają teleportację technologii niedostępnej na ziemi.

A to tylko jeden z wątków xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@sbcs:

O chui.
Muszę zgłębić temat :)
  • Odpowiedz
@isea heh, juz nie pamietam czy w 7 czy 8 byly blastery laserowe, po wyczarowaniu haste to napierdzielales jak karabin automatyczny, po dolaczeniu latania stawales sie A-10 Thunderbolt
  • Odpowiedz

@sbcs: Technologia niedostępna na ziemi. No chyba, że w 3 levelu gildii magii ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@diszpetri: musisz poszukać trochę tekstów np. w Kwasowej Grocie. https://www.gildia.acidcave.net/strona_glowna.html
Świat M&M jest bardzo fascynujący, ale mam wrażenie, ze w Polsce w ogóle nieznany (mówię o rpg-ach, nie herosach). A bardzo szkoda, bo same historie choć trochę patetyczne są naprawdę ciekawe.

Załączam mój ulubiony motyw muzyczny z przepięknej przygody jaką jest szósta część przygód bohaterów magii i miecza.
seeksoul - @diszpetri: musisz poszukać trochę tekstów np. w Kwasowej Grocie. https://...
  • Odpowiedz
@sbcs: najlepsze, że teleport arcydiabłów jest zaliczany w grze jako lot, a nie teleport (m.in. dostajesz dmg przy stanięciu na fosę, przy teleporcie nie ma tego efektu). Ciekawostka przeczytana dziś przed zagraniem rundy inferno xD
  • Odpowiedz
@Piter85: i w 6, i w 7, i w 8 pewnie tez z tym nie dokonczylem wiec glowy nie dam ( ͡° ͜ʖ ͡°) generalnie kiedys czytalem ze chodzilo o to, ze bron starozytnych ma bardzo niski recovery time, a haste w trybie czasu rzeczywistego zmniejsza go akurat o tyle, ze wynosi 0 i stad mamy ten piekny karabin maszynowy ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz