@Theo_Y: Obecnie po prostu sobie łupię kolejne tematy proponowane przez kursy rysunku (rośliny, zwierzęta, różne faktury itp.). Nie mam jakiegoś konkretnego celu, to jest po prostu bardzo fajna forma relaksu i pewnie też całkiem dobre ćwiczenie dla mózgu. Samo testowanie mediów rysunkowych to też mnóstwo zabawy. Papier gładki czy fakturowany? Rozcierać czy nie? Kiedyś może się to wszystko rozwinie w coś mniej odtwórczego, na razie o tym nie myślę.
@dzoli: Mogło być gorzej - też uprawiam hobby robótkowe (szycie, druty, szydełko), tylko w większości bardziej w stronę odzieżową i ja te wszystkie niekoniecznie kształtne wytwory dumnie nosiłam na sobie...
rysuj z natury, a nie z fotki ja cie bardzo proszę :)
@Wciongbankowy: Ta, na emeryturze chyba. Z natury rysowałam dotychczas tekturowe pudełko w różnych ustawieniach i ze dwa razy drzewo, pilnując bombelka na placyku. Przy modelu z natury to się jednak trochę rozsiąść trzeba, na takie dłuższe sesje nie mam ani czasu, ani cierpliwości.
Rysunek ananasa sprzed paru miesięcy i sprzed paru dni - wzorem było to samo zdjęcie.
Komentarz usunięty przez autora
@Wciongbankowy: Ta, na emeryturze chyba. Z natury rysowałam dotychczas tekturowe pudełko w różnych ustawieniach i ze dwa razy drzewo, pilnując bombelka na placyku. Przy modelu z natury to się jednak trochę rozsiąść trzeba, na takie dłuższe sesje nie mam ani czasu, ani cierpliwości.
Komentarz usunięty przez autora
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@MrFisherman: Obawiam się, że już nie będzie tak różowo - im wyższy stopień trudności, tym ciężej o widoczny postęp.