Aktywne Wpisy
pieknylowca +307
Uwielbiam takie boomerskie gadanie jacy to oni nie są silni, zaradni, potrafią używać szybkozlaczki- no chyba że pada firma produkująca garnki w której pracowali od 35 lat, wtedy są bardziej zagubienie niż dzieci we mgle
źródło: 1000005515
Pobierz
sakiro12 +149
Ja z Meksykaninem, siostra z Afgańczykiem a reszta kuzynem z "europejczykami" i masa polek w komentarzach chwaląca się swoimi pajetami i arabami #p0lka #blackpill #logikarozowychpaskow
źródło: Screenshot_2025-07-05-00-08-44-075_com.zhiliaoapp.musically
Pobierz

@Regis86: xd zwłaszcza jak za rok ada będzie minus 50% od dzisiejszej ceny
zamrażasz wartość w czymś co za rok może nie być warte nawet połowę,
a do tego nie wiem czy cardano ma slashing bo jak ma to masz kolejne ryzyko utraty nie tylko wartości ale jeszcze środków, ale zdaje się nie, ale jeżeli nie ma tzn że ma bardziej ostre reguły przyznawania nagrody i na koniec może się okazać że nic nie dostaniesz
- robią to dla reklamy i wypłacają Ci "premium" z własnych zysków, żeby nagonić ludzi
- ktoś się tam niedługo "włamie" i krypto wyparuje
- "piramida finansowa"
- wypłacają Ci nagrodę we własnych tokenach, które dodatkowo musisz "odebrać" - Twoja wyższa wypłata opiera się na założeniu, że dużo ludzi tego nie zrobi, zapomni, albo że zwiększona
Jest, ale zupełnie inne. Jeśli ktoś już kupił ADA (albo ma taki zamiar) i ma zamiar trzymać tak czy inaczej, to nie ma absolutnie żadnego powodu, żeby go nie stake'ować, bo z jego perspektywy samo stake'owanie to jest "free money" bez ryzyka. Wypłacić w każdej chwili też może.
A jak ktoś uważa, że ADA pójdzie w dół, to powinien zacząć od niekupowania, a nie
WAT?
nie muszę nic nic wiedzieć o ada żeby cię zaorać w tej sprawie
@red_button: Nie polega. Stake'ujesz przez oddelegowanie portfela do puli, ale ADA jest cały czas Twoje, możesz je w każdej chwili sprzedać. Jedyne co tracisz, jeśli je sprzedasz, to "nagroda" z ostatniej "epoki", którą byś dostał za sprzedane ADA. Czyli jak sprzedasz 100 z 1000 ADA, to po zakończeniu "epoki" dostaniesz nie 5% z 1000 ale 5% z 900 ADA.
Cieszę się, że mogłem