Wpis z mikrobloga

Cześć,

Wołam po dłuższym czasie zakończenie sprawy z postu: LINK

Wołam zainteresowanych:

@Astorre
@KromkaMistrz
@IceBeast

Tak jak wspomniałem we wcześniejszym poście, skorzystałem z pomocy biura kredytowego żeby dostać kredyt na kupno domu. Wybór padł na Credits Sp. z o.o z Krakowa. Moja żona pracowała w biurze rachunkowym drzwi obok u żony właściciela Creditsa.

Zdolność kredytowa była wyliczona na dużo większą kwotę niż tą o którą wnioskowaliśmy, mieliśmy się starać w 3 bankach MIlenium, ING i PKO SA.
Po miesiącu okazało się że do Milenium został złożony tylko wniosek pośrednik nie dostarczył dokumentów, bank z automatu po 30 dniach anulował wniosek. Tłumaczenie pośredniczki "Ja to anulowałam, bo bałam się że dostaniecie negatywa"
Do ING został złożony wniosek jednak pośredniczka nie dopilnowała tego że miałem otwarte dwie karty kredytowe na 30k zł i 5k zł co mocno obniżało zdolność, choć jej zdaniem to te karty nie były ważne...

Do PKO wniosek został złożony w ostatniej chwili jak oba powyższe banki odpadły, choć byłem informowany że wniosek został złożony dawno temu.
Finalnie skończyłem na niższym kredycie, gorszych warunkach (pierwszy rok 1,1% ale potem wchodzi marża ponad dwa razy większa) i z ponad miesięczną obsuwą.

Nie polecam Credits Sp. z o.o a szczególnie Pani Anity która tak olała sprawę, najśmieszniejsze jest to że ona prowadzi płatne szkolenia....

#kredythipoteczny #krakow #deweloperka #dom #mieszkaniedeweloperskie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KromkaMistrz: Przez remont domu i nadmiar pracy nie miałem czasu się tym zająć, a wiadomo złość mija. Jednak dzisiaj postanowiłem napisać im negatywny komentarz na google. Teraz zobaczyłem jak mi odpowiedzieli wciągając że moja żona u nich pracowała i ja teraz się mszczę to ja jednak chętnie im w notusie opowiem jak to wyglądało.
  • Odpowiedz
@Filipek50: Oferta PKO jest o tyle dobra, że po roku możesz się przenieść do innego banku za jakieś 800 zł i tylko skorzystać na ich niskiej racie. No ale to wiadomo jest trochę więcej załatwiania i biegania.
  • Odpowiedz
@Filipek50: Oferta PKO jest o tyle dobra, że po roku możesz się przenieść do innego banku za jakieś 800 zł i tylko skorzystać na ich niskiej racie. No ale to wiadomo jest trochę więcej załatwiania i biegania.

@hp111: W przypadku PKO BP występuje bardzo wysoki koszt początkowy. To prowizja nazywana ubezpieczeniem utarty pracy, jej koszt to, 3,25% kwoty kredytu. Przeniesienie tego kredytu po roku powoduje zwrot 3/4 składki
  • Odpowiedz