Aktywne Wpisy

marjanoos +193
Nie ma już ratunku dla osób z mentalnością "z-----------a". I bynajmniej nie chodzi o ciężką pracę, a o szybką jazdę.
Przypadek wypadku na skrzyżowaniu Grochowskiej i Zamienieckiej w Warszawie. Kierująca fordem wymusza pierwszeństwo, wytrąca z drogi toyotę. Ta dachuje i wjeżdża w grupę przechodniów, "wymiatając z planszy" kilkuletnie dziecko.
Odpowiedzialność za wypadek niepodważalnie ponosi osoba wymuszająca pierwszeństwo. Niemniej pojawiają się głosy, że spory procent uczestników ruchu przekracza tam nagminnie dozwoloną prędkość. W końcu dwa
Przypadek wypadku na skrzyżowaniu Grochowskiej i Zamienieckiej w Warszawie. Kierująca fordem wymusza pierwszeństwo, wytrąca z drogi toyotę. Ta dachuje i wjeżdża w grupę przechodniów, "wymiatając z planszy" kilkuletnie dziecko.
Odpowiedzialność za wypadek niepodważalnie ponosi osoba wymuszająca pierwszeństwo. Niemniej pojawiają się głosy, że spory procent uczestników ruchu przekracza tam nagminnie dozwoloną prędkość. W końcu dwa

32cm +24
Mirki
Czasem chcesz się pożalić, ale nie masz do kogo....
Żona chce kupić samochód. Padło na BMW X3, ja mówię lexusa (RX, UX, NX) ale nie bo brzydki lub stary, lub za duży przebieg, ok, gusta są różne...
Więc pada wybór kryteriów samochodu, rocznik powyżej 2017, automat, benzyna, przebieg poniżej 150k. Ustawiam wyszukiwanie, raz na jakiś czas coś się trafia, ale zawsze jakiś powód aby nie jechać, a to dziecko, a to samochód
Czasem chcesz się pożalić, ale nie masz do kogo....
Żona chce kupić samochód. Padło na BMW X3, ja mówię lexusa (RX, UX, NX) ale nie bo brzydki lub stary, lub za duży przebieg, ok, gusta są różne...
Więc pada wybór kryteriów samochodu, rocznik powyżej 2017, automat, benzyna, przebieg poniżej 150k. Ustawiam wyszukiwanie, raz na jakiś czas coś się trafia, ale zawsze jakiś powód aby nie jechać, a to dziecko, a to samochód

Bridgestone Weather Control A005 EVO
Continental All Season Contact
Dunlop Sport All Season
w podobnej cenie. Które polecacie? A może naprawdę warto dołozyć do Michelin Cross Climate 2?
Jeszcze Vredestein i Nokian w podobnej cenie, ale to są chyba niższej klasy?
Samochód kombi 4x4 240 KM #samochody #motoryzacja
Ciche komfortowe opony
Nie wiem, jeżdżę na CrossClimate'ach już 3 lata i jakoś nie zauważyłem. Może to kwestia wyciszenia AUTA?
@StukilowaRurzowa: Tu bym uważał w przypadku rozmiarów 17-19", w Q50 AWD 4x4 @500KM zachowują się dość słabo w porównaniu do zużytych wielosezonów pirreli - więc uczulam.
Jak przeglądasz testy to zwracaj uwagę jaki rozmiar jest testowany ponieważ o ile dana opona jako 15" może mieć super trakcję na suchym to przy 19" może leżeć.
Plus taki że masz tylko 240KM więc problemy z przrniesiem mocy na
Tak samo jak do jazdy na codzien z wiekiem człowiek zaczyna preferować wysoką 17" niż niską 19" - szczególnie na wrocławskiej kostce pamiętającej czasy Adolfa dobrze czuć różnicę. (
tym czy masz pełnowymiarowe koło zapasowe? bo jeżeli nie a kręcisz się np. dużo po mieście i drogach lokalnych to może rozważ runflaty.
@Pantokrator może coś doradzisz? (wykopowy specjalista od opon całorocznych ( ͡° ͜ʖ ͡°) )
225/55/R17
ja mam Bridgestona i faktycznie przy 120-130+ robi sie głośniej, nie mialem okazji jeszcze na sniegu duzym testowac
ale ja jezdze jak emeryt ;)