Aktywne Wpisy
Arekt +6
Pytanie do osób mieszkających w dużych miastach jak #poznan #warszawa #wroclaw #krakow #gdansk
Czy chcielibyście ograniczenia samochodów osobowych do minimum w centrum, jeśli miasto zrobiłoby zajebista infrastrukturę do podróżowania komunikacją miejską, zredukowanie zapchanych autobusów/tramwajow do minimum, częstsze kursy, więcej tras, dodanie pociągów itd i wszystko przy obniżonej cenie biletów.
Czy chcielibyście ograniczenia samochodów osobowych do minimum w centrum, jeśli miasto zrobiłoby zajebista infrastrukturę do podróżowania komunikacją miejską, zredukowanie zapchanych autobusów/tramwajow do minimum, częstsze kursy, więcej tras, dodanie pociągów itd i wszystko przy obniżonej cenie biletów.
Zgodzilibyście
- Tak 57.3% (1344)
- Nie 42.7% (1003)
Therionn +15
Mirasy, czy ja jestem jakiś nienormalny czy dla mnie takie coś to ostra przesada? Psa nie można zostawić na 8h w domu? Już słyszałem o cateringu dla psa, ale tutaj to już ostra jazda moim zdaniem. Po co mi facet i dzieci skoro mam psa. NIE MOGĘ DZISIAJ Z WAMI WYJŚĆ NA MIASTO, BO MUSZĘ ODEBRAĆ PSA Z PRZEDSZKOLA.
#p0lki #pies #zwierzeta #logikarozowychpaskow
#p0lki #pies #zwierzeta #logikarozowychpaskow
Mam na to kilka przykładów:
- gdy usuwałam dwa dolne zęby mądrości, było to w szpitalu/klinice pod znieczuleniem ogólnym, w Polsce raczej usuwa je dentysta przy znieczuleniu miejscowym
- mój ząb -nie wiem, jaki ma numer, ma cztery kanały- dentysta we Francji powiedział, że wyleczy za jednym razem, dentysta w Polsce powiedział, że trzeba kanałowo, założyć trutkę, poczekać tydzień i odbudować, można za jednym razem, ale jest realne ryzyko, że będą problemy i on tego nie zrobi, bo strach
- dentysta we Francji przyjął mnie w fartuchu ubrudzonym jakimiś żółtymi plamami albo cieczami
- dentysta we Francji raczej nie będzie wyrywał zęba, tylko wysyła do chirurga
- trudno w ogóle znaleźć dentystę, wielu z nich ma już komplet i nie przyjmuje nowych pacjentów
- w lipcu i sierpniu wszyscy jadą na wakację, więc nie ma dentystów w małych miastach, nawet telefon nie odpowiada
- zawsze jest dyżur dentystyczny, ale... taki dentysta może nie odbierać telefonów, może być też tak że jest 30-45km od miejsca, gdzie się mieszka. Ten dyżur dentystyczny to taka lipa, za to telefon do najbliższego ambulatorium, albo na posterunek policji działa świetnie i nie można narzekać.
Tu jako śmieszną i głupią ciekawostkę powiem, że jak szukałam dentysty w moim mieście, to na opiniach Google była opinia rodzica, że dentysta jest zły, bo ma duże wyłupiaste oczy i dziecko się go bało :-) Taki #przegryw bo niby dobry zaówd a i tak tak sobie.
#francja #dentysta #stomatologia
--
Wszystkie nieodpowiednie komentarze będą usuwane
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@NadiaFrance: francuski miał lepsze podejście w tej sytuacji.