Wpis z mikrobloga

Jak macie zlecenie na Landing Page to ile kasujecie za to cebuli i jak to robicie? Jaki zakres prac?
Przykładowo klient potrzebuje LP do sprzedaży np ebooka lub do zbierania maili w zamian za ebooka.
Jak robicie? Wordpress i jakaś integracja z platformą do mailingu?
#webdev #stronywww #wordpress #programista15k
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ekspert_z_NASA: tak najprościej, jakiś mailerlite czy coś. Formularz możesz wygenerować z niego albo oprogramować cf7 tak żeby się łączył przez api. Tego typu rozwiązanie jest imo najbardziej praktyczne bo masz rozwiązane przechowywanie leadow, wysyłkę mailingu i np wypis jak ktoś nie chce otrzymywać takiego maila. Można tez później robić fajne automatyzacje itp
  • Odpowiedz
@TeflonDon: Ok rozumiem, a jak rozstrzygnąć to z klientem? Każesz mu wtedy założyć konto/wykupić pakiet na mailerlite czy innym autoresponderze, którego wtyczkę będziesz instalował?
Jaki zakres Ty wykonujesz i na ile to wyceniasz?
  • Odpowiedz
a postawić możesz na landingi.pl nawet

@odysjestem: No niby tak, tylko taki LP to i klient sam by sobie mógł postawić, to za co tu brać kasę? Za poklikanie w generatorze za kogoś? :) Dla mnie spoko, tylko jak to klientowi wytłumaczyć? No i jak rozliczyć? Kazać mu wykupić abonament na Landingach jeszcze?
  • Odpowiedz
@odysjestem: Nie no, ja to rozumiem, tylko pytam się jak to wygląda w kontakcie z klientem. No co powiesz? ,,Zrobię LP za 1000zł netto. Proszę tylko wykupić roczny czy miesięczny abonament na landingi.pl i podać mi dane konta'' No to jak olśnisz klienta, że może sobie wejść na landingi.pl zapłacić za abonament i zrobić tam LP w generatorze, który ogarnie szympans, to po co ma Ci jeszcze płacić tego kafla?
  • Odpowiedz
@Ekspert_z_NASA: Nie. Jeśli budżet jest stały, to oczywiście pokrywam to z puli. Wszak mogę usiąść do notatnika, napisać samodzielnie przez miesiąc i zgarnąć cały 1000. A ja wolę z tego budżetu wydać na landingi, przeklikać przez jeden wieczór i zgarnąć 900.
  • Odpowiedz
@Ekspert_z_NASA: raczej nikt nie robi w generatorach. Jeszcze się nie spotkałem by ktoś tak oddał LP. Pisze się z palca lub we frameworku klienta (bootstrap,wordpress itd.). Trzeba się dostosować. Często także dostajesz instrukcje co i jak.
  • Odpowiedz