Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 21
Parę lat po instalacji znaczna ilość diod już się popsuła lub mruga. Sprawia to efekt zaniedbanego neonu gdzieś w Nowej Hucie lub na Ukrainie. Czemu tego nikt na bieżąco nie konserwuje?

Gdyby Krakowowi zależało na tytule zielonej stolicy, czy o co tam on się teraz nieudolnie ubiega, to można by było owinąć całą kopułę bluszczem pochłaniającym dwutlenek węgla. Nie byłoby pieniędzy z reklamy od Tauronu, ale byłaby międzynarodowa sława #krakow #czyzyny
DerMirker - Parę lat po instalacji znaczna ilość diod już się popsuła lub mruga. Spra...

źródło: comment_1630562128wg7hcpdwqv1OaWRTH9zI3U.jpg

Pobierz
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xhxhx: mieszkam w nowym bloku (tyle, że dosyć wysokim) dużo daaalej. Jak nie słyszycie tych imprez (jak na razie było rzadko, ale co będzie po covidzie?) To nie wiem jakim cudem, może ja już jestem przewrażliwiona. Ale latem się nie da spać przy zamkniętych oknach.
  • Odpowiedz
@xhxhx: chodzi o kasę. Ja czy ty nie zarabiamy na tym nic, a jakość życia się pogarsza. Ale już deweloper, czy restaurator zarabia na większym zagęszczeniu terenu i będzie na takie zmiany patrzył pozytywnie.
  • Odpowiedz
  • 0
@little_muffin: @DerMirker: no to powiem tak ze mieszkam przy Lema 15a czyli najblizszy blok przy Arenie i na nic nie narzekam. Z mieszkania doslownie nic nie słychać zadnej muzyki grania gdy sa koncerty, okna od strony ulicy lub z tylu wiec zadnego światła migania nie widac. Podczas turnieju w siatkówkę nawet nie slyszales ze cos tam sie dzieje będąc w mieszkaniu
  • Odpowiedz
  • 1
@little_muffin: to znaczy wiesz. Ja mowie stricte o mieszkaniu, nowe bloki przynajmniej ten co ja mieszkam jest po prostu bardzo dobrse wyciszony i nic ze srodku nie słychać, naprawdę cicho jest podczas koncertow czy wydarzen. Jak otworzysz okno to od razu slychac różnice. Nie jest w zadnym stopniu uciazliwe mieszkanie obok areny przynjamniej dla mnie
  • Odpowiedz
@xhxhx: no fakt. Kiedyś dolnych młynów to i tak było w centrum, prawie całe wykupione, tam zawsze są hałasy to mało komu przeszkadzało. Teraz ten Hype park - nie byłam tam więc nie wiem jak blisko są bloki, ale faktycznie może być upierdliwe przez całe lato.
  • Odpowiedz