Aktywne Wpisy
mirko_anonim +159
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
6 lat związku, w tym 2 lata małżeństwa i szykuje mi się rozwód.
Jest to dla mnie straszne, bo ją kocham, ale terapia małżeńska mi w pewnym sensie otworzyła oczy. Moja żona chce być ciągle zaskakiwana, podróżować, wychodzić często na randki, a ja wręcz przeciwnie. Jestem domatorem i w zupełności mi wystarcza wyjście kilka razy w roku do kina, restauracji i 2x kilkudniowe wakacje.
Po to wszedłem w związek,
6 lat związku, w tym 2 lata małżeństwa i szykuje mi się rozwód.
Jest to dla mnie straszne, bo ją kocham, ale terapia małżeńska mi w pewnym sensie otworzyła oczy. Moja żona chce być ciągle zaskakiwana, podróżować, wychodzić często na randki, a ja wręcz przeciwnie. Jestem domatorem i w zupełności mi wystarcza wyjście kilka razy w roku do kina, restauracji i 2x kilkudniowe wakacje.
Po to wszedłem w związek,
villager +51
Niby człowiek wiedzioł, ale się łudził ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Po pierwszym roku spłacania symulacji na 800k jesteśmy lżejsi o 70k a kapitał ledwo tknięty o 6k i odsetki biją...
Nawet mając płynność finansową to się człowiek zastanawia czy na pewno jest sens w tym roku schodzić z najmu na rzecz kredytu...
#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedweloperskie #finanse #kredyt #boldupy
Po pierwszym roku spłacania symulacji na 800k jesteśmy lżejsi o 70k a kapitał ledwo tknięty o 6k i odsetki biją...
Nawet mając płynność finansową to się człowiek zastanawia czy na pewno jest sens w tym roku schodzić z najmu na rzecz kredytu...
#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkaniedweloperskie #finanse #kredyt #boldupy
Tytuł: Mroczna materia
Autor: Blake Crouch
Gatunek: science fiction, thriller
ISBN: 978-83-65521-78-1
Wydawnictwo: ZYSK i S-KA
Ocena: ★★★★★★☆☆☆☆
To taki thriller z fizyką kwantową w tle. Tradycyjnie u tego autora jakiekolwiek opisy zdarzeń to duży spojler, więc napiszę tylko, że również tradycyjnie wykonanie jest słabsze od samego pomysłu na książkę (który jest wg mnie bardzo dobry). Wszystko układa się tu w logiczną całość, ale nie jest do końca satysfakcjonujące. Może dlatego, że nie ma tu wielkich zaskoczeń i czasami odnosiłam wrażenie, że to wszystko już gdzieś było.
Zwłaszcza, jeśli ktoś oglądał kiedyś serial [SPOILER]
Akcja jest wartka, nieco dużo fizyki, ale jest to logiczne z uwagi na pracę głównego bohatera. Książka się nie dłuży. Naprawdę solidna pozycja o naszych wyborach w życiu i ich konsekwencjach a także o zmarnowanej szansie na coś innego (lepszego?).
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #czytajzwykopem #ksiazki
Średnia ocena z Wykopu: ★★★★★★★★☆☆ (3 recenzji)
Kategoria książki: kryminał, sensacja i thriller
Gatunek książki: powieść
Ostatnie recenzje tej książki:
1\. 2021-08-22 - Użytkownik ali3en ocenił na: ★★★★★★★☆☆☆ - Link do recenzji
2\. 2017-07-09 - Użytkownik kacperke ocenił na: ★★★★★★★★★☆ - Link do recenzji
... zobacz resztę fragmentów recenzji (1) na: upolujksiazke.pl
@rassvet: fragment Twojej recenzji został umieszczony