Wpis z mikrobloga

@Arturitek: Czyste powietrze kolega korzystal. Skladal papiery do Urzedu Wojewódzkiego. Jest od cholery papierologii, w tym jakis certyfikat energetyczny domu za ktory placisz.

Ja obecnie zlozylem papiery na dofinansownie z programu "Moja Woda" bo łapie deszczowke, ale ropatrywanie trwa 4 miesiac i watpliwe czy cos z tego bedzie...

Naturalnie jest tez gminny program z cyuklu "Czytse powietrze", byla tam jakas pula z ktorej skorzystały rodziny znajomków pracowników gminy ( ͡°
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@tall_underhill: wchodzisz na stronę właściwego wojewódzkiego funduszu ochrony środowiska i tam powinny być wszystkie dokumenty. U mnie to był śląski. Niestety faktycznie strona jest napisana mało przystępnym językiem ale nie jest to takie trudne. Brakowało podpisu to dzwonili. Dokumenty składałem elektronicznie. Możesz skorzystać z profilu zaufanego do podpisu wtedy wystarczą skany. Tylko trochę to trwa ale kasę dostałem. Sam wniosek wygląda strasznie ale wystarczy poczytać i pomyśleć.
  • 0
@Arturitek: realnie w trakcie ale to jest w instrukcji. Wiem że są ograniczenia ale nie pamiętam dokładnie jakie. Co do kwoty to też jest formuła we wniosku i jest to procent o realizacji jednak nie więcej niż "ileś tam" uzależniony od dochodu. Zarabiasz dobrze to dostajesz mniejszą część kwoty kwalifikowanej. Brzmi zawile ale to się liczy samo. Pobierz wniosek i wypełnij. To interaktywny dokument który wymaga Adobe readera
@ottissek Dofinansowanie o którym piszesz jest związane z programem czyste powietrze? Ja też jestem ze Śląska i chętnie bym skorzystał, ale na wfosigw Katowice nic nie umiem znaleźć na ten temat.
  • 0
@Sc3eaM: Tak, chodzi o czyste powietrze. Zacznij tu:
https://www.wfosigw.katowice.pl/portal-beneficjenta.html
To dedykowany portal. Wszystko tam powinno być. Teraz więcej nie pomogę bo na telefonie ta strona to padaka. Dokumenty wysyłasz przez skrzynkę podawczą .gov (też to jest tam wyjaśnione a przynajmniej chyba tam to przeczytałem). Wtedy nie musisz dosyłać papierów a wystarczą skany. Jak wyślesz skany normalnym mailem to i tak będziesz musiał dosłać papier.
Mi dokumenty uzupełniał projektant w zakresie współczynników