Aktywne Wpisy

mickpl +337
Krążą ploty, że Hetman się ewakuuje z MR tak czy inaczej. No to zgłaszam się na wakat XD
Mój program:
1. wywalę projekt 0% do pierwszego śmietnika,
2. wywalę połowę Departamentu Mieszkalnictwa, w tym kierownictwo w całości,
3. przywrócę wymóg minimalnych miejsc parkingowych, a nawet go trochę podniosę,
4. wprowadzę podatek dla dużych dewów od kiszenia gruntów, żadnych "banków ziemi" tylko budować patałachy albo puścić w rynek,
5. fliperów na pierwotnym opodatkuję
Mój program:
1. wywalę projekt 0% do pierwszego śmietnika,
2. wywalę połowę Departamentu Mieszkalnictwa, w tym kierownictwo w całości,
3. przywrócę wymóg minimalnych miejsc parkingowych, a nawet go trochę podniosę,
4. wprowadzę podatek dla dużych dewów od kiszenia gruntów, żadnych "banków ziemi" tylko budować patałachy albo puścić w rynek,
5. fliperów na pierwotnym opodatkuję

ArtBrut +626

Ostatnio zacząłem uczyć się pythona na Code Academy. Bardzo podoba mi się ten język i dobrze mi się go uczy nawet jeżeli muszę jeszcze tłumaczyć to co nie rozumiem w tym kursie.
Jednak jest haczyk. Chciałbym zdać maturę rozszerzoną z informatyki, a tam nie ma tego języka. Ostatnio też pojawiła się olimpiada informatyczna, w której też nie ma tego języka, a szkoda :(
W każdym razie. Czy znacie podobne kursy do tego na Code Academy, dzięki któremu mógłbym się wdrożyć do c++? Posiadacie jakieś materiały od których warto zacząć?
Z góry dziękuje za pomoc i przepraszam, że zawracam tyłek xD
#programowanie #cpp #codeacademy #olimpiada #informatyka #nauka #caishenpyta #matura #gorzkiezale #pytanie
ale po co?
@Pustulka: Żeby być jeden egzamin więcej :P
@Szarlejowiec: Przeglądałem dziś 2 zadania i w sumie masz rację, ale jednak trzeba oddać w języku z tego co zrozumiałem :) (chodź ta wiedza to podstawy)
natomiast do OI nie potrzeba duzej znajomosci jezyka, jeden znany mi finalista nie umial nawet dynamicznie alokowac pamieci...
a co do matury z inf: jedna z ciekawszych matur, do ktorych nie trzeba sie zbytnio przygotowywac, ja polecam jedynie zaprzyjaznic sie ze strumieniami i metodami dla stringow, bo czesto sie przydawalo
A czo ja takiego u brata na półce znalazłem? :-)
#cpp #programowanie #zfartem
źródło: comment_rcHdL5f12ZsaMelrbYfKafEUJQEAlKn1.jpg
Pobierza megatutorial xiona (po lewej) nie wiem czy się zmienił czy nie - ale jest bardzo fajny i łatwo dostępny w necie.
Poucz się z megatutoriala dostępnego online. Jeśli nie będziesz dawał rady, kup Symfonię.