Wpis z mikrobloga

Czy tylko ja mam takie wrażenie, czy coś w tym jest, że jak gramy przeciwko osi to są op? W chwilę radzą sobie z desantami, zajmują Afrykę, cisną ZSSR i ogólnie dominują. A jak gramy z nimi to przeważnie gówno robią- problem z ZSSR, stracenie Afryki, nie radzenie sobie z desantami, a jest ich o wiele więcej niż byśmy grali przeciwko. Nawet pomimo, że są okrążeni to nie mają minusów do zaopatrzenia.
#hoi4
  • 4
A jak gramy z nimi to przeważnie gówno robią

@Nano22: Jeśli grasz Niemcami to jest to twoja wina że Oś gówno robi. Jak grasz Rzeszą to wszystko ma być na twojej głowie a Włochy i Rumuni mają ci przeszkadzać, czyli realistycznie jak podczas WW2 ( ͡° ͜ʖ ͡°). A jak grasz innym krajem z Osi to chyba nie liczysz, że deweloper z budżetem szacowanym na około czteropak
@sihil: Nie gram tymi czołowymi krajami. Ostatnio grałem Belgią, dosyć historycznie, ale przetrzymałem oś, tak, że po podbiciu Francji mieli ponad 2mln strat. Gdyby nie moja pomoc w Afryce to Włosi byli by już pod RPA. ZSSR prawie padło to USA jakieś skuteczne desanty na Włochy zrobiły. Wojna zakończyła się w 47 bo za cholerę nie dało przebić się przez niemców, którzy bronili się już na swoich ziemiach. W druga stronę