Wpis z mikrobloga

@amantadeusz: Ajfony, markety, mieszkania, metropolie! Cudowne produkty kapitalizmu, dzięki któremu mamy raj na ziemi. Że ktoś ma czelność powiedzieć cokolwiek złego na temat kapitalizmu.. ehh te przeklęte komuchy.
@alahakbar: @svr_: Pomóżcie mi stworzyć tę alternatywę, w pojedynkę nic nie zdziałam, tu jest sedno sprawy. Oczekujecie ode mnie gotowego rozwiązania, planu. Świat jest zbyt złożony, żebym sam mógł przedstawić alternatywną wizję organizacji wielomilionowego społeczeństwa. Kapitalizm, co oczywiste, w najbliższych kilkudziesięciu latach skończy się, biorąc pod uwagę szczególnie względy ekologiczne. Już teraz powinniśmy zastanawiać się nad tym czym możemy go zastąpić.
Kompromitacji ciąg dalszy. Rok 1873 a 2050, co to za różnica, wszak to te same światy.

@naimon: Popatrz, niby czasy zupełnie inne, a fatalistyczne przepowiednie socjalistycznej religii wciąż te same ( ͡º ͜ʖ͡º)

I tak jak pisali ci wyżej: zawsze możesz iść do lasu i zrobić sobie jakaś komunę. Trudno jednak oczekiwać, że ludzie będą dla ciebie mili, jeśli wciskasz im na siłę socjalistyczną przemoc ograniczającą