Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +542
bibi__ +244
Jako iż jestem już posiadaczką afly, szczęśliwa czy nie to się okaże za jakiś czas XD to chcę się pochwalić moją kobyłką (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
Beastmaster fx 300H + Twin power 5000 + Varivas sea bass si-x pe1.5 + Ownery st41 do zbrojenia wszystkiego co zawiśnie na końcu linki. Zestaw służy do łowienia wobasami i gumami ok.15cm raczej bez orania
Mój główny kij to dragon sfx superfast 14-42g do tego daiwa z varivasem 1.5 albo 1.2 nie pamietam dokładnie xD
Bo mi chcą w każdym sklepie do Okuma Psycho Perch 3-18g 230cm (całkiem sztywna wędka) wcisnąć 0,08. Fakt, chcę łowić okonie, ale chciałbym, by konkretniejszą rybę też dało się wyciągnąć, a zmieniać chcę głównie przypon (w sensie - wrzucam wolfram i poluję na szczupaka na lekko, i tak szansa, że złowię z brzegu w okolicach Wrocławia sztukę >5kg jest raczej hipotetyczna :D). Docelowo
Do Twojego zestawu brałbym HypeTacle 9x 0,10 albo 0,12 jeśli lubisz się pakować w zaczepy. Mam taką i łowi mi się dobrze. Na początku wypuszcza bardzo dużo pigmentu, ale po dwóch
@Super_Timor: Hmmmmm... Wytrzymałość 6,5kg. Jakbym wziął plecionkę 0,08 ale o deklarowanej wytrzymałości 7,3kg,t o nie wyszłoby na to samo? Czyli po prostu czy nie mógłbym celować w wytrzymałość, zamiast w grubość i wziąć np. Spiderwire Stealth Smooth 8:
https://allegro.pl/oferta/spiderwire-stealth-smooth-8-moss-green-0-08-mm-7081597532
Czy wytrzymałość to jeszcze bardziej
Ja teraz szukam ogólnie ludzi z rozumem i doświadczeniem, bo na ten moment to zderzam się z internetową toną sprzecznej informacji, co nie ułatwia życia :)