Wpis z mikrobloga

• 25
Trochę narzekania na #pracbaza.

Rozmawiam z kierownikiem o grafiku, w pracy mamy 2 zmiany. Mocny skrót:

- Dlaczego mam same 2 zmiany?
- Wróciłeś z urlopu to możesz sobie teraz popracować
- To brzmi jak kara za to że miałem urlop, wracam do pracy i chce pracować normalnie.
- To ja tu ustalam grafik, jak dyskutujesz to w przyszłym miesiącu masz same dwójki i możliwość 2 sugestii co do dnia wolnego i 3 weekendy pracujące.
- To mobbing
- To żaden mobbing, skończyłem z tobą dyskusję.

Wyjście kierownika. Jak dyskutować z takim kasztanem? Chyba czas to rzucić.

Btw. Przez rozmowę z nim nie byłem na przerwie, mogę sobie odzyskać ten czas w kolejnych dniach?

#robo #praca #januszebiznesu
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Btw. Przez rozmowę z nim nie byłem na przerwie, mogę sobie odzyskać ten czas w kolejnych dniach?

@HT-Ron: tak,

Wyjście kierownika. Jak dyskutować z takim kasztanem? Chyba czas to rzucić.

Nie, najpierw l4 i pozniej l4 i pozniej l4 i pozniej l4. Najpierw pojdz do psychiatry żeby opisał zajście a później depresja, kup z dwa razy leki i wystarczy Ci na pół roku l4 :D
  • Odpowiedz
via Android
  • 12
@magiol
@Francuz_slimak
@silentguy

Sytuacja jest dla mnie niemałym zaskoczeniem. Poznałem gościa 2 dni przed urlopem - zmienił się kierownik. Urlop skończyłem, wracam a tu dziwny grafik, brak możliwości dyskusji. Mocno myślę nad rzuceniem papierem.
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@silentguy Taki mam zamiar nawet jak będę odchodzić to nie zostawię tego tak. Nawet dla kolegów z pracy, niech się gość ogarnie.

@omajgydnes no i namówiłes ( ͡º ͜ʖ͡º) wysmaruje mu auto fekaliami

@acalpoeineiseicyz serio podejdzie pod mobbing? Czekać na ten z-----y grafik i iść do papugi?
  • Odpowiedz
@HT-Ron: Nie czytaj bzdur synu. Pod żaden mobbing ci to nie podciągną. Pół roku musiałbyś zbierać dowody na mobbing + świadków chętnych do składania zeznań w sądzie. Sprawy które kończą się ukaraniem mobbingujacego można policzyć na palcach jednej ręki. Procesy są bardzo trudne i ciągną się latami. Zmieniaj pracę i tyle. Szkoda nerwów
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 9
@HT-Ron: dawaj na L4. Idź do psychiatry, powiedz że w pracy Cię wykorzystują i psychicznie tego nie możesz ogarnąć, później na kręgosłup itd. Jak szef zadzwoni co się dzieję, to powiedz że kierownik ustala jakieś chore zasady i jesteś karany za wykorzystanie urlopu. Zaznacz, że puki sytuacja się nie zmieni to Ty w takich warunkach nie będziesz pracował. Kierownik na pewno wyląduje na dywaniku.
  • Odpowiedz