w.....a
w.....a
4
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
w.....a
w.....a
@Paula_pi Jeszcze nie. Ale kilka tygodni temu Arabia Saudyjska zapowiedziała wprowadzenie wiz turystycznych dla obywateli 49 krajów, w tym dla Polski, więc wyjazd na pielgrzymkę będzie znacznie łatwiejszy. W Indonezji kolejka na pielgrzymkę jest tak długa, że na wyjazd czeka się nawet kilka lat
3
Protein_Shaykh
@wyindywidualizowanyentuzjasta właśnie przed pandemia bardzo zależało mi żeby się wybrać I już wtedy gdzieś wyczytałam, że jednowjazdowe wizy dla Polaków zostały wprowadzone. Też nie jestem pewna, najważniejsze, że w koncu będzie można pojechać :)
1
w.....a
w.....a
@Przytulnie: Umroh, bo jest tańsze i krótsze. Na hajj też chciałbym pojechać ale to są większe koszty
1
G.....y
G.....y
0
w.....a
w.....a
@Gandalf_Rudy Tak, to widok na Mekkę
0
G.....y
G.....y
@wyindywidualizowanyentuzjasta: i tam w srodku jest ten kamien wegielny?
0
w.....a
w.....a
@Gandalf_Rudy Uszczególniając to Czarny Kamień (Hadżar) nie znajduje się w środku Kabbby ale jest wmurowany w południowo-wschodni, zewnętrzny narożnik świątyni.
0
G.....y
G.....y
@wyindywidualizowanyentuzjasta: no to gosciu przynajmniej sie w dobrym kierunku modli

I ma podobne spodnie co ja

0
Paula_pi
@wyindywidualizowanyentuzjasta: A Ty już byłeś?
0
Paula_pi
@wyindywidualizowanyentuzjasta: Może w przyszłym roku InshAllah
0
Protein_Shaykh
@wyindywidualizowanyentuzjasta myślałam, że wizy turystyczne dla Polaków już zostały wprowadzone w tamtym roku.
0
w.....a
w.....a
@Protein_Shaykh: Dwa tygodnie temu ta grafika została opublikowana na jednej ze stron na Facebooku powiązanych z Saudyjskim rządem.

Ja nie śledzę dokładnie ich polityki wizowej, z góry przepraszam jak coś przekręciłem
0
P.....e
@wyindywidualizowanyentuzjasta: Planujesz hajj czy umrah?
0