Wpis z mikrobloga

Ile mircy może być tak orientacyjnie warta działka budowlana w woj śląskim o powierzchni użytkowej 5,5 tys m2, pół działki jest podmokła, ale na działce jest prąd, woda, kanalizacja, a lokalizacja raczej dogodna nie jakas pipiduwa dolna. To te 50 tys PLN chociaż będzie warte? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#sprzedawajzwykopem #dzialki #budujzwykopem
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@userrrr: Jeżeli to nie pipidówa i ponad 2000m jest zdatne do budowy to na 50 tys masz szanse dużo zależy od lokalizacji. Zerknij sobie na otodom działki w okolicy twojej i przyjmij, że ceny są 10-20% niższe i licz swoją jako te 2000m. Nieco zbyt mało informacji dałeś aby to jakoś sensownie wycenić.
  • Odpowiedz
@lobo: Działka jest spora, ale gdzieś kiedyś czytałem o zalezności cen gruntów w Polsce, że im działka jest większa tym cena za metr kwadratowy jest mniejsza
¯\_(ツ)_/¯

Zresztą nie spodziewam się nawet 50 tys z tej działki, bo jak już wspomniałem pół działki stoi w wodzie (tzn że wybudujesz tylko na tej drugiej polowie) no i działka jest krzywa przez szkody górnicze i teren raczej cały czas upada, więc nie
  • Odpowiedz
@userrrr: No tak im większa działka tym w przeliczeniu na metr cena jest mniejsza, ale kwestia jest taka, że najbardziej na cenę działki wpływa lokalizacja. Ale skoro teren jest w takim stanie jak opisałeś to cena drastycznie spadnie bo w zasadzie pół działki jest nieużywalne i negatywnie będzie oddziaływać na resztę. Więc po tych wadach co dałeś to o ile działka nie jest blisko katowic/częstochowy to 50k raczej nie dostaniesz
  • Odpowiedz
@lobo: To się chyba nie opłaca sprzedawać takiej działki za 20 tys PLN? Więcej to warte nie jest ¯\_(ツ)_/¯ tam by trzeba było ubić dobrze ziemie i ja podnieśc o kilka metrow, zrobic drenaz tyle, ze najblizszy rów melioracyjny jest po drugiej stronie jezdni asfaltowej (ale ta droga jest polna tzn mało ruchliwa) ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz